Hlavní obsah

Brankář Grigar chce zůstat ve Spartě jedničkou

Karel FeltPrávo

Před půl rokem zvažoval fotbalový brankář Tomáš Grigar odchod ze Sparty na hostování, nakonec podzim končil jako jednička prvoligového týmu.

Článek

„Připadal jsem si v létě na Letné zbytečný a cítil, že tu pro mne není místo, vždyť v klubu byli Poštulka, Zlámal a přicházel Kozáčik. Vypadalo to, že budu maximálně chytat za rezervu. Nakonec se vše změnilo a dostal jsem v lize výraznou příležitost,“ ohlédl se za první částí sezóny pětadvacetiletý gólman.

V zimní přípravě ale stojí zase s Poštulkou a Kozáčikem na jedné startovní čáře. „Nikde není psáno, že v bráně začnu i jaro, musím se snažit,“ uvědomil si Grigar, jenž měl obavu o svůj post po čtyřech brankách, které dostal v Brně.

„Po Brně jsem měl obavy, aby mě trenér Bílek zase neposadil na lavičku, nebo neposlal do béčka. Když mi řekl, že mi dál věří, byla to obrovská úleva,“ přiznal.

„Nastoupil jsem pak v Poháru UEFA proti Spartaku Moskva s odhodláním přesvědčit, že šlo o výjimku. Důvěra trenéra je pro hráče důležitá. Při ní psychická zátěž z člověka spadne, zvedne se sebevědomí,“ dodal.

Vztahy s kolegy Poštulkou a Kozáčikem jsou podle něho v pořádku. „Nemám problém s nimi ani s nikým jiným v týmu. Zkušený Tomáš Poštulka mi třeba i poradí, na co si mám dát pozor, když je špatný terén a podobně,“ nechal nahlédnout do kabiny Grigar.

„Osobně si nedělám dalekosáhlé plány. Snažím se zlepšovat a uvidím, co život přinese,“ uzavřel sparťanský gólman.

Reklama

Související témata: