Hlavní obsah

Slovenský reprezentant Hodúr jde z Liberce do Mladé Boleslavi

LIBEREC

Slovenský fotbalový reprezentant Ivan Hodúr opustil po sedmi letech Slovan Liberec. S vedením severočeského mužstva se nedohodl na prodloužení smlouvy, která mu měla vypršet 30. června. Jeho novým působištěm je Mladá Boleslav, zástupci obou klubů se na přestupu dohodli ve středu v podvečer.

Článek

Hodúr měl podle libereckých funkcionářů při jednání o prodloužení kontraktu přehnané požadavky. Jen za podpis nové smlouvy prý hráč požadoval 1,5 miliónu korun.

V Mladé Boleslavi podepsal Hodúr smlouvu od 1. ledna, podle pravidel ČMFS mohl nový kontrakt uzavřít půl roku před vypršením stávajícího. Do přípravy týmu se zapojí ve čtvrtek na soustředění v Nymburce.

"Téměř rok jednalo vedení klubu s hráčem o nové smlouvě, k dohodě však nedošlo. Vedení našeho klubu nebylo ochotno akceptovat Hodúrovy přemrštěné požadavky, podmiňující prodloužení stávající smlouvy," uvedl ve středu klub v tiskové zprávě.

Hodúr,  jenž nyní trénuje s rezervním týmem Liberce, už s Mladou Boleslaví podepsal smlouvu. "Smlouvu má u nás od 1. ledna a věříme, že k definitivní dohodě dojde v nejbližší době," řekl ČTK mluvčí středočeského klubu Petr Svěcený. Smlouvu v Mladé Boleslavi mohl Hodúr podle pravidel ČMFS uzavřít půl roku před vypršením stávajícího kontraktu.

Hodúr odehrál v barvách Liberce 143 ligových zápasů, ve kterých vstřelil 17 branek, a získal s týmem dva mistrovské tituly. Za slovenskou reprezentaci nastoupil dvanáctkrát.

Reklama

Související témata: