Hlavní obsah

Horváth v Krkonoších nabírá kondici a očekává narození dcery

Zvonění budíku v Bedřichově přivádí Pavla Horvátha k nepříčetnosti. Snídaně třicet minut po sedmé hodině je na vkus mnohých z hráčů pražské Sparty hodně časná. „Představil bych si pozdější vstávání,“ usmívá se záložník obhájce titulu.

Článek

„Budíka mám nařízeného na dvanáct minut před půl osmou. Protřu si oči, obléknu se a jsem připravený. Ještě strčím do Honzy Rezka, který reaguje sice pomalu, ale je mnohem rychlejší, takže ve finále vše sladíme,“ směje se Horváth.

Zimních soustředění zažil desítky. „A čím jsem starší, tím je to horší. Dávky jsou takové, že i mladší mají co dělat. Pro mě začíná příprava hned prvním dnem dovolené. Kdybych si dopřál o Vánocích jako ve dvaceti, bylo by se mnou zle,“ vypráví záložník. Dráždí ho hlavně terény. „Dost to klouže a při každém kroku musím dávat pozor, abych si neudělal něco s třísly nebo přitahovači. Teprve po dvou dnech jsem si uvědomil, že bych si měl do bot zadělat hřebíčky. A byl jsem nejzručnější. Ani jsem na rozdíl od ostatních nepotřeboval žádné šroubováky,“ hlásil.

Nechce promeškat druhý porod

Běhání akceptuje bez remcání. „Já moc běžky nemusím. Nejsem lyžař. Když to jde, držím se v nížinách,“ culil se sparťanský vtipálek. Občas si do kapsy strčí přehrávač na muziku. „Ve středu jsem poslouchal Kabáty, trénink byl v takovém tempu, že jsem to měl akorát do rytmu. Zato v úterý při výbězích do kopce jsem byl bez techniky, dřel naplno a Zdenda Pospěch vedle mě běžel pozadu. To mi moc do zpěvu nebylo,“ říkal Horváth.

Na tréninky nosí i mobilní telefon. Manželka je těhotná a brzy by měla rodit. „Displej hlídá masér. Jsem domluvený s trenérem, že bych vyrazil do Prahy. Narození dcery Adriany jsem promeškal v letadle, druhý porod stihnout chci,“ hlásí rezolutně Horváth. „Doktoři stanovili termín na šestnáctého, podle mých propočtů to bude na konci tohoto týdne. Ale manželka zatím tahá flašky s pitím i tašky s nákupy, tak nevím,“ krčil s úsměvem rameny.

Reklama

Související témata: