Hlavní obsah

Střihavka je další posilou fotbalistů Slavie

PRAHA

Další velkou posilou fotbalistů Slavie se stal útočník David Střihavka, který přichází na půlroční hostování z druholigového anglického klubu Norwich City. Deníku Právo to potvrdil člen představenstva agentury Chovanec Sport Julius Kramarič. K novému týmu se Střihavka připojí již v pátek na soustředění v Krkonoších.

Článek

„Jednání s Norwichem nebyla jednoduchá, ale nakonec jsme došli k dohodě. Pokud se David ve Slavii prosadí, o čemž nepochybuji, má na něj klub předkupní právo,“ uvedl Kramarič, který Střihavkův transfer dojednal v Norwichi.

Vytáhlý kanonýr odešel do Anglie před touto sezónou. Pod trenérem Grantem dostával téměř pravidelně šanci, ale nový kouč ho ze dne na den odstavil. „Mohl jsem v tréninku makat, jak jsem chtěl, ale stejně to k ničemu nevedlo,“ řekl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

„Jsem strašně rád, že jdu do Slavie. Trenér Jarolím o mě hodně stál. Poprvé jsem s ním mluvil před Vánocemi, mezi svátky jsme spolu hovořili ještě dvakrát. Strašně mě zájem Slavie překvapil a začal jsem tomu dávat poměrně velké šance. Potřebuji novou motivaci a věřím, že ji ve Slavii budu mít dostatek. Kondici mám dobrou, protože v Anglii není žádná pauza. Udělám všechno proto, abych se prosadil a pomohl Slavii k titulu,“ dodal Střihavka.

Do Prahy přiletí s Kramaričem už v pátek dopoledne a hned z letiště zamíří do Špindlerova Mlýna za slávisty. „Počítám, že odpolední fázi přípravy už stihnu. Hrozně se těším, spoustu kluků znám, takže v tom určitě nebude žádný problém.“

Reklama

Související témata: