Hlavní obsah

Šmicer: Sparťané budou kousat, ale titul chceme

Jan KrůtaSport.czPrávo

Záložník pražské Slavie Vladimír Šmicer se připravuje se zbytkem týmu na soustředění ve Špindlerově Mlýně. Svěřenci Karla Jarolíma mají jasný cíl, chtějí vybojovat ligový titul. K tomu by jim měli pomoci i noví hráči, kteří do týmu přišli. Šmicer je s hráči, kteří sešívané posílili, spokojen. V honbě za titulem bude podle něj nejvíce záležet na startu jarní části. „Když ho zvládneme, těžko nás někdo bude zastavovat,“ řekl mimo jiné Právu.

Článek

Slavia v zimě výrazně posílila, z klíčových hráčů odešel jen Vlček. Co říkáte na změny v kádru?

Mám z toho hodně dobrý pocit. Konkurence bude velká, což je jenom plus. Čím víc dobrých hráčů přijde, tím lépe. Každý bude muset o místo bojovat. Na hráče bude větší tlak a to může mužstvo posunout dopředu.

Na druhou Spartu máte náskok pět bodů. Je to dost?

To se těžko říká. Chceme vyhrát titul, to je náš cíl. Ale počítám s tím, že sparťané budou kousat. V boji o titul jsou naším největším soupeřem.

Co bude klíčové, abyste na konci ligy slavili?

Dobrý start. Když ho zvládneme, těžko nás někdo bude zastavovat. Rozhodovat bude spousta detailů a vidina titulu by nás všechny měla motivovat. Musíme se ale hodně zlepšit. To, co jsme předváděli koncem podzimu, bylo hodně málo.

Ještě před začátkem ligy vás čeká první duel Poháru UEFA s Tottenhamem.

To bude taková generálka... Těším se hodně a doufám, že ho potrápíme. Papírově je favoritem Tottenham, navíc bude rozehranější. V tom bude největší výhoda soupeře.

Vy jste z Anglie na zimní přestávku zvyklý nebyl. Hrál byste raději bez ní, nebo pauzu vítáte?

V Anglii nepřemýšlíš nad tím, jestli jsi unavený, nebo ne. Hraješ jeden zápas, přijde další. Tady si člověk ke konci podzimu někdy říká: už mám vybité baterky, potřebuju pauzu. Já si po těch vleklých zdravotních problémech dobře odpočinul a teď makám, abych byl co nejlíp připravený už na první zápas jara.

Váš velký kamarád Patrik Berger je jednou z vyhlédnutých posil Slavie. Diskutujete spolu o jeho přestupu?

Bavíme se o tom. Jestli Patrik přijde, tak nejdřív v létě. On by chtěl, ale vím, že ho lákají dva jiné kluby z Premier League. Nabízejí mu smlouvu na rok a půl. To by asi převážilo. Dovede si představit, že by v Anglii ukončil kariéru, ale třeba to dopadne jinak.

Se Slavií nyní trénujete ve Špindlerově Mlýně. Dovolí vám trenér Jarolím po celodenní dřině večer třeba malé pivo nebo skleničku vína?

Každý ví, že náš trenér na životosprávu hodně dbá, takže si nikdo nedovolil za ním přijít a zeptat se ho, jestli si třeba může dát jedno pivo.

Karel Jarolím je proslulý i zdravou výživou. Jak vám „jeho“ jídelníček vyhovuje?

Sním, co mi dají...

Ale v Anglii to asi se stravou fotbalistů bývalo jiné, ne?

Bývalo, ale já už to nezažil. Do anglických klubů přicházejí trenéři z jiných evropských zemí a hodně se to změnilo. Já byl v Liverpoolu za Houlliera a Beníteze. Ale když tam trénoval Roy Evans, tak mi Patrik vyprávěl, že před tréninkem nebo zápasem se jedly tousty se slaninou, fazole, párečky a vajíčka...

Reklama

Související témata: