Hlavní obsah

Mladá Boleslav prohrála v přípravě s Hradcem Králové

NYMBURK

Fotbalisté Mladé Boleslavi neubránili dvě standardní situace a prohráli v sobotu v přípravě s druholigovým Hradcem Králové. Východočeši se v zápase na umělé trávě v Nymburku ujali už v sedmé minutě vedení po rohovém kopu, svěřenci Zdeňka Ščasného ve druhé půli přidali, ale vyrovnání se nedočkali. Místo toho pět minut před koncem přidal Krejcar druhý gól.

Článek

"Prohra není to nejdůležitější. Herně byla první a druhá půle diametrálně odlišná. V první části jsme se nerozběhali a v pohybu jsme byli špatní," zhodnotil zápas trenér Mladé Boleslavi Ščasný. Druhý poločas už byl podle něj zcela jiný. "To jsme hráli z mého pohledu velmi dobře, chybělo jen zakončení. Dostali jsme branky ze standardních situací, a to by se ani v přátelském utkání stávat nemělo," káral své hráče.

Výsledkem tlaku Mladé Boleslavi po změně stran bylo hned několik šancí, v největší Kysela trefil v 76. minutě tyč. "Byl to náš první zápas a bylo v něm sousta věcí, které tam neměly být. Hráči se s tím porvali a porazili jsme velice kvalitního soupeře. Výborně nám vyšly standardní situace," chválil hradecký tým nový kouč Pavel Malura, jenž se mužstva ujal těsně před koncem roku.

Mladá Boleslav - Hradec Králové 0:2 (0:1)
Branky: 7. Vodehnal, 85. Krejcar. Rozhodčí: Bílek - Pařík, Krupa. Diváci: 150.
M. Boleslav - I. poločas: Šeda - Sedláček, Rajnoch, Riegel, Hrdlička - Vaněček, Hodúr, Danugrava, Fabián - Mašek, Táborský; II. poločas: Šeda - Sedláček (62. Ševinský), Rolko, Kopic, Kalina - Kysela, V. Mendy, Opiela, Poláček - Schubert (75. Nečas), Řezníček (68. A. Mendy).

Reklama

Související témata: