Hlavní obsah

Střelec z Kladna Jeslínek začíná ve Spartě od nuly

Radek MalinaPrávo

Pěti góly udržel podceňované Kladno v nadějné pozici pro jarní boje o záchranu v ligové soutěži. Zimní přípravu však absolvuje fotbalový útočník Jiří Jeslínek v pražské Spartě, jejímž je hráčem. Ve středočeském klubu byl jen na hostování. „Beru to tak, že začínám od nuly. Sezóna je sice v polovině, ale pro mě začíná teď vlastně úplně nová,“ přemítá Jeslínek.

Článek

Dvacetiletý útočník se zkusí probít do sestavy obhájce ligového titulu. Je mu přitom jasné, že ho čeká tvrdá fuška. „Jsem v nejlepším klubu u nás. Konkurence ve Spartě je obrovská, každý z kluků už něco v českém fotbale dokázal. Já jsem na začátku, musím se o své místo teprve poprat. Udělám maximum a uvidím, jestli to vyjde,“ říká Jeslínek.

A jaký je recept nenechat se pohltit depresí z obrovské konkurence? „Budu si užívat každý trénink. Uvidíme, jak dlouho vydržím. Vůbec nechci své šance odhadovat, třeba se zdržím deset dnů, třeba zůstanu natrvalo. Vůbec se nestresuji, jen čekám,“ usmívá se bezstarostně. „Táta mi říkal, ať ukážu, co umím. Abych si mohl říct, že jsem pro své místo udělal všechno,“ říká syn bývalého slavného fotbalisty.

Pět gólů pomohlo sebevědomí

Vydařený podzim ve středočeském klubu má pro hráče samotného velký přínos. „Samozřejmě pro moje sebevědomí bylo těch pět gólů velkým impulsem. Navíc po pravidelných startech v lize za Kladno jsem vyhranější, cítím se mnohem lépe a v tréninku je tohle poznat,“ tvrdí mladý útočník.

V jednom má jasno. Pokud by se mu nepodařilo proklouznout do nabitého sparťanského kádru, případně by měl být jen posledním borcem na lavičce nastupujícím za letenskou rezervu ve třetí lize, raději by zamířil zase na hostování. „Abych pravidelně hrál. Nikdo přece nechce sedět a já jsem mladý, každý start v lize mě posouvá vpřed,“ dumá Jeslínek.

Pokud ze Sparta, tak do Kladna

Dobře ví, že Kladno má o jeho služby eminentní zájem. „S trenérem Šilhavým jsme se domluvili, že pokud půjdu ze Sparty, tak do Kladna. Moc rád bych se tam vrátil. Jsem mu vděčný, že mi dal šanci. Navíc znám prostředí i kluky,“ vysvětluje útočník.

Zájem získat mladého střelce však mají i další, velmi nahlas se v této souvislosti mluví o Bohemians .

Pro klub z Vršovic by šlo o velkou posilu, navíc by oslabila konkurenta v boji o udržení mezi elitou. „Já o tom nic nevím, nikdo mi nevolal. Platí, že pokud se neprosadím ve Spartě, chci do Kladna.“

Reklama

Související témata: