Hlavní obsah

V Českých Budějovicích je na testech bosenský mladík Bucan

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Osmnáctiletý útočník Amir Bucan by se mohl stát novou posilou fotbalistů Českých Budějovic. Mladý Bosňan, jenž na podzim působil v rezervním týmu rakouského Paschingu, se pokusí vybojovat si místo v kádru Dynama během týdenní zkoušky na jihu Čech.

Článek

"Je mu teprve osmnáct let, takže se jedná o velice perspektivního hráče. Necháme si jej u nás do konce týdne a poté uvidíme," uvedl pro klubový web kouč František Straka.

Bucan by se trenérovi hodil, protože v kádru má momentálně pouze čtyři ortodoxní útočníky. Po návratu Litevce Tomase Radzinevičiuse do Liberce získalo Dynamo Jana Svátka z Jablonce, s nímž se nyní definitivně dohodlo i na délce kontraktu.

Čtyřiadvacetiletý útočník se Jihočechům upsal na čtyři roky. "Jsem rád, že jsme se na všem dohodli a doufám, že to nyní bude ke spokojenosti všech stran. Chci navázat na své zatím nejlepší období v kariéře, které jsem v Dynamu prožil," zavzpomínal Svátek na podzimní sezonu 2006, kdy v Českých Budějovicích hostoval.

Straka testuje ještě Slováka Jána Marcina a Petra Dolejše ze Strakonic, naopak nakonec sešlo z příchodu prešovského obránce Hrabáče a také útočníka Tótha ze Zlatých Moravců.

Reklama

Související témata: