Hlavní obsah

Sparta může přijít o Abrahama, Brazilec Jorgingo asi nezůstane

PRAHA

Defenzivní záložník Martin Abraham by mohl brzy opustit kádr Sparty Praha. Devětadvacetiletý fotbalista se nezúčastnil středečního přípravného dvojutkání se Slováckem, neboť je na herních testech v týmu druhé anglické ligy Burnley.

Článek

"Pozítří by se měl vrátit," řekl mluvčí Sparty Jakub Otava. Zda je hráčův odchod na spadnutí, nechtěl komentovat ani trenér Michal Bílek. "Uvidí se, jak dopadne na testech," uvedl kouč.

Jednoho hráče ve středu otestovala také Sparta. Proti Slovácku se na hodinu představil na hřišti Brazilec Jorgingo celým jménem Jorge Henrique Amaral de Castro Nascimento. Sedmadvacetiletý levý záložník, který byl během kariéry například v PSV Eindhoven, Udine či Boce Juniors, se však výrazně neprosadil a trenéra nezaujal. "Včera s námi poprvé trénoval. Kvalitu určitě má, je dobře technicky vybavený, ale není to hráč, který by nám nyní výrazně pomohl. Pravděpodobně tady nezůstane," řekl Bílek.

Zkoušku by měl absolvovat polský záložník Gorawski

Zkoušku ve Spartě by měl absolvovat ještě polský záložník Darian Gorawski, který naposledy působil v FK Moskva. Čtrnáctinásobný reprezentant má do Prahy dorazit ve čtvrtek.

Aktuálně má Sparta v kádru 35 hráčů, kteří bojují o 25 míst pro jarní soupisku. Bílek připustil, že je téměř rozhodnutý, které hráče uvolní na hostování, ovšem konkrétní hráče jmenovat nechtěl. "Na jaře budeme vycházet z kádru, který tu byl na podzim, a trochu ho doplníme. Půjde jen o kosmetické úpravy, což znamená, že se rozhoduje již jen mezi dvěma třemi hráči. Ti mladší, kteří se neprosadí do užšího kádru, půjdou na hostování," řekl Bílek.

Reklama

Související témata: