Hlavní obsah

Nezmar: Čeká nás ukrutně těžká část sezóny

Milan VlčekSport.cz

Nelehký úkol budou mít fotbalisté Slovanu Liberec v jarní části Gambrinus ligy. Jan Nezmar a jeho spoluhráči budou do druhé části sezóny vstupovat z 11. pozice, z čehož plyne, že se alespoň na začátku jara nevyhnou chmurným myšlenkám o udržení v české nejvyšší soutěži. „Není třeba si nic nalhávat, my jsme pořád v boji o záchranu,“ řekl Sport.cz bez ostychu Nezmar, který se svým týmem v těchto dnech absolvuje kondiční soustředění ve sportovním areálu v Nymburku.

Článek

Jak hodnotíte dosavadní zimní přípravu?

Samozřejmě je to hodně náročné. Řekl bych, že je to ještě o něco horší než dříve, protože dávky, které máme, jsou větší. Letos se kondiční příprava musí stlačit do dvou týdnů, protože nám pak začínají herní nácviky. Bereme to tak, že zimní příprava je nejhorší období, co se týče fotbalu. Zároveň jsem se to naučil brát tím způsobem, že je to pro mě hrozně důležité. Rozhodně to neberu jako nutné zlo.

S tím jde ruku v ruce správná životospráva, s tím nemáte problémy?

Poslední čtyři roky s tím problémy nemám. Přiznávám, že jsem si dřív po Vánocích nějaké to kilo navíc přinesl. Ale od doby, kdy mě vedl trenér Karel Jarolím ve Slovácku, jsem si dokázal vštípit trochu jiný životní styl. A vůbec jiný přístup k mimofotbalovému jídelníčku, přístupu a regeneraci. Teď s odstupem času to beru tak, že mi to ohromně pomohlo.

Bylo promlouvání trenéra Jarolíma do vaší duše hodně náročné?

Aniž bych si to připouštěl, tak jsem nějaké to kilo navíc měl. Od té doby jsem zhubl asi šest kilo. Samozřejmě to ze začátku bolelo. Určitě to není jednoduchá změna, od pohodlnosti to trochu bolí. Už jsem si na to ale zvykl, dokonce bych řekl, že jsem v tom našel zalíbení, a teď to hodnotím pozitivně.

Co tedy ve vašem jídelníčku teď zaujímá nejvíce místa?

Jsou to ryby, zelenina, ovoce, rýže a další. Dokonce jsem se to naučil vařit tak, aby mi to chutnalo, a celá rodina se tím stravuje.

I váš tým prochází přes zimu obměnou kádru, jak se na to díváte ze svého pohledu?

Ještě to není úplně uzavřené, takže se to dá těžko hodnotit. Blažek, který odešel do Slavie, je určitě velký talent. Bohužel pro něj i pro nás toho v poslední době moc nedokazoval, protože byl zraněný. Věřím, že Radzinevičius, který se vrátil z hostování, ho nahradí.

Jak citelná je ztráta Ivana Hodúra, který odešel do Mladé Boleslavi?

Hodúr je výborný fotbalista, budeme muset hledat tvůrce hry místo něj. Věřím, že se té šance chytí někdo jiný. Je tady Filip Dort, Tomáš Frejlach, kteří by tento post mohli zastat.

Co říkáte příchodu trojice hráčů z pražské Slavie, Marcela Gecova, Lukáše Váchy a Bořka Dočkala?

Jsou to mladí kluci, určitě se chtějí ukázat, předvést se ve velkém fotbale. Je to pro ně velká motivace. Věřím, že i oni nám pomůžou.

Reklama

Související témata: