Hlavní obsah

Fotbalisty Českých Budějovic posílil záložník Dolejš

Druhou ofenzivní posilu získali v zimní přestávce fotbalisté Českých Budějovic. Po útočníkovi Janu Svátkovi dnes s osmým celkem prvoligové tabulky podepsal smlouvu záložník Petr Dolejš, který v Dynamu uspěl během zkoušky z divizních Strakonic.

Článek

Klubové vedení se o jednadvacetiletého středopolaře zajímalo již delší dobu. Definitivně Dolejš přesvědčil v uplynulých dvou zápasech zimní Tipsport ligy, v nichž dal jeden gól. Mladý záložník by se mohl stát částečnou náhradou za klíčovou oporu Jaroslava Černého, který zamířil do pražské Slavie.

"Petr je velice perspektivní hráč. Je rychlostní typ a velmi šikovný u balónu. Už ve dvou odehraných utkáních v Tipsport lize ukázal, že se chce zlepšovat a vůle mu k tomu nechybí," uvedl na webových stránkách Jihočechů kouč František Straka.

Dolejše zájem Českých Budějovic překvapil. "Je to pro mě určitě velký šok, ze kterého mám ale samozřejmě obrovskou radost. Za tu šanci jsem strašně rád a dobře vím, že se musím snažit ji využít. Angažmá v Dynamu je pro mě velkou výzvou," prohlásil Dolejš, který vedle Strakonic prošel ještě Mirovicemi a Pískem.

Reklama

Související témata: