Hlavní obsah

Další program fotbalové ligy se může zamotat

PRAHA

Termín tří odložených zápasů úvodního kola 1. fotbalové ligy závisí na výsledcích zbylých českých aktérů Intertoto cupu. Vzniklé změti šlo přitom v pohodě předejít, pokud by příslušní činovníci domácího svazu, jinak tolik trvající na jednotné podobě termínové listiny, respektovali dlouho známé termíny letní pohárové soutěže...

Foto: ČTK/Vladislav Galgonek

Fotbalová liga začala o víkendu neúplným prvním kolem.

Článek

Pokud Brno a Liberec nepostoupí z pohárového semifinále, uskuteční se nesehrané zápasy před polovinou srpna, v opačném případě se to ještě poněkud zamotá a výsledky kompletního prvního kola budou známy až 20. srpna. Vyplývá to z informací, které poskytl ředitel oddělení profifotbalu Ivo Lubas.

Synot sice již z Intertota vypadl, ale jelikož Brno hraje ve středu 30. července svůj domácí zápas s Villarrealem a hřiště musí být k dispozici 24 hodin před utkáním, byl odložen i zápas Synotu, plánovaný na úterý 29. července. Teoreticky bylo možné, aby se zápas hrál za týden (6. srpna), ale to zase nešlo zajistit z organizačních důvodů v Brně, kde má staroměstský klub dočasně své domácí hřiště, protože pro to vlastní nedostal výjimku. Proto se bude hrát v úterý 12. srpna.

O den později je také nejbližší možný termín zbývajících dvou dohrávek, v případě postupu českého klubu do finále Intertota by se však program znovu změnil.

Program Intertoto cupu
Semifinále, středa 30. července, 20.00: Brno-Villarreal, 20.15, Schalke-Liberec. Středa 6. srpna, 20.15: Liberec-Schalke, 21.45: Villarreal -Brno.
Finále, 12. srpna: vítěz Heerenveen/Koper-Brno, vítěz Pasching/Brémy-Liberec. 26. srpna: Brno-Heerenveen/Koper, Liberec-Pasching/Brémy.
Zbylé zápasy 1. kola ligy
Úterý 12. srpna, 17.15: Synot-Plzeň (hraje se v Brně), středa 13. srpna, 17.15: Liberec-Blšany, Brno-Opava.
Náhradní termín za středu je 20. srpna.

Reklama