Hlavní obsah

Koller se prosadil i ve třetím utkání, tentokrát dal gól Plzni

PRAHA

Také fotbalisté Viktorie Plzeň na vlastní kůži poznali současnou střeleckou formu českého reprezentačního útočníka Jana Kollera. Ten v sobotu skóroval i ve svém třetím přípravném utkání po příchodu do Norimberku a pomohl k výhře bundesligového klubu 3:1.

Článek

Plzeň nedokázala navázat na výhru z minulého utkání s Čáslaví a během zimní přestávky si připsala již třetí prohru ze čtyř zápasů. Tentokrát Západočeši nezvládli především první půli. Nejprve neuhlídali Klugeho a následně nechali příliš prostoru Kollerovi, který hlavou vstřelil vítěznou branku.

Po změně stran dokázal na druhý Klugeho gól alespoň odpovědět Petr Trapp, když dorazil střelu Rótha. Plzeňský záložník se střelecky prosadil ve druhém utkání po sobě.

I přes prohru zhodnotil trenér Plzně Stanislav Levý utkání pozitivně. "Bylo znát, že bundesliga začíná dřív než naše liga. Zatímco Norimberk už přijel z herního soustředění, my šli do zápasu z plné přípravy. Tak trochu jsme nesli kůži na trh, ale vyplatilo se a utkání nám hodně dalo," cituje Levého internetová stránka klubu.

V dresu Norimberka se vedle Kollera, který hrál hodinu, objevili také další dva čeští reprezentanti. Brankář Jaromír Blažek odchytal celé utkání a záložník Tomáš Galásek střídal stejně jako Koller po šedesáti minutách.

Norimberk - Viktoria Plzeň 3:1 (2:0)
Branky: 11. a 52. Kluge, 25. Koller - 66. Trapp. Diváci: 2400.
Sestava Plzně: Daněk (46. L. Krbeček) - Šmejkal (46. Zakopal), Knakal, Rada (75. Šimr), Smola (46. Róth) - Malcharek, Trapp (75. Süsser), T. Krbeček (65. Brožík), Lecjaks - Vrzal (46. Borek), Rodriguez (46. Šisler).

Kladrubského vlastní gól připravil Spartu o výhru nad Příbramí

Dva góly vstřelili sparťanští fotbalisté v sobotním přípravném utkání proti druholigové Příbrami, přesto po vlastní brance Kladrubského pouze remizovali 1:1. Blíže k vítězství navíc měli ve sparťanském tréninkovém centru na pražském Strahově Středočeši, ale Tarczalovu penaltu Poštulka zneškodnil a osmnáctiletý Matěj Štochl pak nastřelil tyč. Za Spartu nastoupila papírově slabší sestava, silnější tým se představí odpoledne v duelu proti Českým Budějovicím.

Spartě patřil první poločas, hosté se prosazovali více po přestávce. "První poločas se mi líbil více. Dokázali jsme se prosazovat, soupeře jsme přehráli, dobře se ukazovali někteří mladí hráči," řekl po zápase novinářům trenér Michal Bílek, který pochválil především Koláře a autora branky Kroba.

Po pauze urostlí mladíci z Příbrami pookřáli a začali hodně zlobit. Už v 47. minutě Kladrubský po centru nešťastně usměrnil míč do vlastní sítě. Vzápětí přišla další rychlá akce Marily a pokutový kop, ale Poštulka dostál své pověsti penaltového mága.

Trenér Bílek podle všeho ještě během víkendu hráčský kádr razantně nezeštíhlí, přestože to plánoval. "Máme několik zraněných hráčů, a tak ještě příliš hráčů neodejde. Je ale možné, že počátkem týdne už některé hráče na hostování uvolníme," naznačil kouč, ovšem o konkrétních jménech zatím mluvit nechtěl.

Nejčastěji se v této souvislosti mluví o Kúdelovi s Vackem, kterého láká Plzeň. Jeslínka by zase chtělo zpátky Kladno, mluví se však také o zájmu Bohemians 1905.

Kvůli zraněním do dnešních přípravných zápasů nenastoupili Horváth, Limberský, Kisel, Hušek, Kóňa, Abraham a také nejlepší ligový kanonýr Došek. Toho možná po víkendu čeká operace stále bolestivě zraněného kolena.

Sparta Praha - Marila Příbram 1:1 (1:0)
Branky: 16. Krob - 47. vlastní Kladrubský.
Sestava Sparty: Poštulka - Kladrubský, Beutel, Hainault, Mareš - Petržela, Bíro (64. Jungr), Voříšek, Krob - Rezek, Kolář.

Žižkov nedostal v přípravných duelech ani gól

V prvních dvou zápasech zimní přípravy se soupeři z nižších soutěží udrželi fotbalisté Viktorie Žižkov čisté konto. Na hřišti na Xaverově nejprve dnes dopoledne remizovali bez branek s rezervou Mladé Boleslavi a poté si s chutí zastříleli proti Admiře Praha, kterou zdolali hladce 6:0.

Nejvíce si zápas před úterním odletem na soustředění na Kypr užil útočník Petr Švancara, autor hattricku. "Náš záměr byl, aby každý hráč odehrál 90 minut. Důležité bylo, že se nikdo nezranil," řekl ČTK nový žižkovský asistent trenéra Boris Kočí.

Viktoria Žižkov - Mladá Boleslav B 0:0
Sestava Žižkova: Pařízek - Kučera, Labant, Blaha, Xavier - Stracený, T. Procházka, Novotný, Jambor - Demjan, Bukač. Trenér: Griga.
Viktoria Žižkov - Admira Praha 6:0 (4:0)
Branky: 15., 44. a 65. Švancara, 26. a 68. Kalod, 7. Kušnír.
Sestava Žižkova: Kolář - J. Procházka, Besta, Kropík, Šťastný - Kušnír, Pilař, Tinga, Moughfire - Švancara, Kalod.

Olomouc obrátila duel proti Zlatým Moravcům

Fotbalisté Sigmy Olomouc zdolali v dnešním přípravném utkání desátý tým slovenské ligy ze Zlatých Moravců 2:1. Hosté zápas lépe rozehráli, ale na vedoucí gól Uljakyho domácí odpověděli dvěma brankami Hořavy a Nepožitka, kteří v zimě přišli bojovat o místo v ligovém kádru z juniorky.

Slovenský celek byl v prvním poločase lepší a dostal se díky povedené ráně nové posily Uljakyho do vedení. Domácí dokázali brzy vyrovnat. Na Hubníkův centr vyskočil Rossi, po jeho souboji s obranou hostů se však míč odrazil k Hořavovi, a ten ho dokázal umístit za záda brankáře Skácela.

Kdysi velký talent olomouckého fotbalu, který je ve Zlatých Moravcích na testech, kapituloval ještě jednou. Sigma totiž od druhé půle převzala iniciativu a zlepšený výkon korunovala v 53. minutě, když si Nepožitek zpracoval Hrdlovičův dlouhý pas a zavěsil.

"Na našich hráčích bylo vidět, že jsou unavenější než soupeř, přesto si velmi cením, že dokázali v zápase zabojovat a vyhrát ho. V utkání dostali šanci mladí hráči a hráči, kteří toho na podzim toho mnoho neodehráli. Zatím výkony jednotlivých hráčů nebudu hodnotit, uvidí se v dalších utkáních před ligou," řekl olomoucký kouč Martin Pulpit, který dnešním zápasem s týmem završil nejnáročnější blok zimní přípravy.

Sigma Olomouc - VION Zlaté Moravce 2:1 (1:1)
Branky: 28. Hořava, 53. Nepožitek - 24. Uljaky. Rozhodčí: Vysloužil. Diváci: 200.
Sestava Olomouce - I. poločas: Lovásik - Randa, Dreksa, Hudec, Jurkič - Hořava, Rossi, Rýdel (11. Kaščák), Onofrej - Schulmeister, Hubník.
II. poločas: Drobisz - Hrdlovič, Hudec, Škerle, Heidenreich - Nepožitek, Melinho, Kaščák, Štěpán - Bueno, Kazár. Trenér: Pulpit.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články