Hlavní obsah

Fotbalista Adam Petrouš míří do druhé německé ligy

AUE/LIBEREC

Fotbalový obránce Adam Petrouš se zřejmě už v pondělí stane novou akvizicí německého druholigového klubu z Aue. S ním by mohl liberecký hráč podepsat smlouvu na půlroční hostování s přestupovou opcí, na které jsou už domluveny oba kluby. ČTK o tom informoval Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Článek

Třicetiletý Petrouš, který v dresu nového zaměstnavatele odehrál už v sobotu první zápas proti Geře, zamíří už na svoje čtvrté zahraniční angažmá. Slávistický odchovanec působil v Kazani, Austrii Vídeň i tureckém Ankarasporu, v české lize oblékal vedle Slavie také dresy Sparty, Bohemians a naposledy Liberce, za který odehrál na podzim třináct utkání.

Někdejší úspěšný juniorský reprezentant platil svého času za velkou naději českého fotbalu, odehrál dokonce i čtyři zápasy za první národní tým, ale s odchodem do Ruska začal jeho ústup ze slávy. Nyní na severu Čech vydržel jen půl roku, českou ligu opouští s bilancí 187 zápasů a deset branek.

V Aue se Petrouš setká se dvěma krajany. V dresu německého klubu, který je po podzimu na patnáctém, sestupovém místě, hrají také Tomáš Klinka a Jiří Kaufmann.

Reklama