Hlavní obsah

Trenér Bílek odložil zeštíhlení Sparty

Po sobotních přípravných zápasech s Příbramí a Českými Budějovicemi mělo přijít zúžení kádru Sparty z pětatřiceti na pětadvacet hráčů. Trenér fotbalového mistra Michal Bílek ho ale musel odložit. Důvodem jsou zranění osmi hráčů. „Zatím s tím počkáme. Minimálně do čtvrtečního odletu na soustředění do Španělska. Tam ale pojede také víc hráčů,“ vysvětlil kouč, proč široký kádr nezeštíhlel.

Článek

Na marodce je podzimní král střelců Došek. Vleklé problémy s kolenem ho zřejmě položí začátkem týdne na orthopedický stůl. Potíže s kotníkem trápí Abrahama a Kisela, svalové problémy mají Horváth, Limberský a Kulič. Po dlouhodobých zraněních ještě nejsou zcela v pořádku Hušek a Kóňa, mononukleóza přibrzdila Zemana.

Se sobotními přípravnými zápasy byl Bílek vcelku spokojen. „Hlavně s tím proti Českým Budějovicím. Tento zápas jsme sehráli výborně, drželi jsme míč, byli jsme v pohybu. Hráči i v tomto utkání ukázali svůj velmi pozitivní přístup k přípravě. Kromě dvou vstřelených gólů jsme ještě třikrát trefili břevno,“ nabídl svůj pohled na zápas, v němž nastoupilo víc hráčů základního kádru.

„Nechci předjímat, jak všechno dopadne. Tím rozdělením do dvou týmů jsem nechtěl rozhodně naznačit, kdo odejde a kdo zůstane. Máme velkou marodku, i když třeba některá zranění nejsou vážná a v některých případech jsem nechtěl riskovat zhoršení na umělé trávě. V každém případě i marodi promluví do konečného složení kádru. Zatím se zúžením počkám a určitě se o odchodu dozvědí nejdřív hráči,“ dodal Bílek.

Vacek s Kúdelou zůstanou ve Spartě

Něco už ale prozradil. „Kúdela a Vacek zůstanou, oba mají ve Spartě perspektivu. Nějaká jména pro odchod už mám v hlavě, ale opravdu nebudu nic prozrazovat předem,“ zdůraznil Bílek, který je spokojený i se střeleckou chutí Holendy, který v tomto směru plně nahrazuje v přípravě Doška.

O sparťany je velký zájem. České Budějovice by rády Petrželu, Kladno a Bohemians 1905 zase Jeslínka, Most by přivítal s otevřenou náručí Holendu, ale ten také zřejmě zůstane. V ligových klubech by se uplatnili i další. „Ukázalo se, že není dobré dopředu stanovovat termín zúžení kádru. My nemáme kam spěchat a v žádném případě nepůjdeme do jarní ligy s velkou marodkou a úzkým kádrem. Potřebujeme každý bod. Navíc tu je také naše rezerva,“ odmítl unáhlené zeštíhlování Bílek.

Reklama

Související témata: