Hlavní obsah

Pospěch ve středu odletěl do Kodaně

PRAHA

Zdeněk Pospěch odletěl ve středu ráno do Kodaně. Obránce Sparty a české reprezentace se dohodl s dánským mistrem na smlouvě na tři a půl roku. „Dohodnuty jsou i kluby. Nic by přestupu nemělo stát v cestě,“ potvrdil Právu hráčův manažer Pavel Zíka. Sparta vyinkasuje částku okolo 50 miliónů korun.

Článek

Na ofenzivního pravého obránce se těší i reprezentační záložník a další hráč původem z Baníku, Libor Sionko, který míní, že Pospěch bude hrát v základu. „Jinak by za něj nedali takové peníze,“ nechal se slyšet Sionko.

„Kodaň sledovala Pospěcha skoro celý podzim, ale s konkrétní nabídkou přišla až po Wolfsburgu. S Dány jsme se dohodli velmi rychle, ale nechávali jsme rozhodnutí na Pospěchovi. Ten byl ze závěru jednání ve Wolfsburgu poněkud znechucený, proto říkal, že na jaře zůstane ve Spartě,“ dodal tiskový mluvčí Sparty Jakub Otava.

Pospěch bude mít více peněž, než by dostal ve Wolfsburgu 

Podle dánských pramenů dostane Pospěch o něco víc peněz, než mu slíbil Wolfsburg. Ve středu odpoledne by se měl představit na oficiální tiskové konferenci a večer letět do Prahy. Tady má do konce týdne uzavřít letenskou kapitolu a v neděli odcestovat za FC Kodaň, který letí na soustředění do Španělska. Pospěch a Sionko by se však měli připojit v pondělí k reprezentaci na Kypru.

„Samozřejmě že odchod Pospěcha je ztrátou, ale my jsme se na ni připravovali už v době, kdy Sparta jednala s Wolfsburgem. Na pravém okraji obrany máme více variant. Může tu hrát Kúdela, Kladrubský nebo i Voříšek. Herně dokážeme Pospěcha nahradit,“ řekl kouč Sparty Michal Bílek s tím, že o převzetí kapitánské pásky po Pospěchovi zatím není rozhodnuto.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články