Hlavní obsah

Souboj o hostování sparťana Petržely vyhrála Plzeň

PLZEŇ

Fotbalový záložník Milan Petržela odchází na půlroční hostování ze Sparty Praha do Plzně. Západočeši vyhráli přetahovanou o sparťanského mladíka, který se nevešel pro jarní sezónu na letenskou soupisku. Zájem o čtyřiadvacetiletého fotbalistu měly také České Budějovice, ovšem pražský klub se nakonec dohodl s Viktorií Plzeň.

Článek

Pro Petrželu bude příchod do Štruncových sadů návratem do dobře známých míst. Před rokem totiž s Viktorií absolvoval zimní přípravu, ale pak se přišlo na administrativní zádrhely a ještě před ligovým startem musel zamířit přes Letnou zpět do Jablonce, kde už působil na podzim. Po letním návratu do Sparty se ale nedokázal trvale prosadit, především vinou zranění, a trenér Michal Bílek v úterý oznámil, že ho klub pošle na rozehrání jinam.

Velký zájem o něj měl jihočeský kouč František Straka, ale hráče nakonec meziklubová dohoda poslala do západních Čech. "Využili jsme toho, že České Budějovice mají zájem o Petra Šímu, který odmítl podepsat u nás novou smlouvu. České Budějovice sice měly s ohledem na loňský přestup Kladrubského do Sparty možnost první volby a Petrželu získat, ovšem po naší dohodě ohledně přestupu Šímy se tohoto práva vzdaly," upřesnil na klubovém webu plzeňský sekretář Zdeněk Kořínek.

Petržela se prý návratu do Plzně nebránil. "Strašně moc se těším, jdu do známého prostředí. V Plzni jsem byl loni krátce, ale přirostla mi k srdci. Jsou tam výborní a obětaví lidé," svěřil se fotbalista a podobně se vyjádřil také trenér Stanislav Levý. "Je to potěšující zpráva - pravá strana hřiště byla poslední dobou spíše oslabována," připomněl kouč odchody Limberského, Procházky, Malára a Filla.

Petržela ve své kariéře nasbíral 95 prvoligových startů a vstřelil čtyři branky. První ligu už hrál v Drnovicích, Slovácku, Spartě a Jablonci.

Reklama

Související témata: