Hlavní obsah

Pospěch: Spoluhráč Sionko mi dělá průvodce i rádce

Karel FeltSport.czPrávo

Po neúspěsném ukončení námluv s bundesligovým Wolfsburgem prohlašoval sparťanský obránce Zdeněk Pospěch, že v zimní přestávce už nikam přestupovat nebude. Přesto se nakonec stěhuje za svým spoluhráčem z české reprezentace Liborem Sionkem do FC Kodaň. "Kodaň se mnou jednala velice seriózně," řekl mimo jiné v rozhovoru pro deník Právo. V dánské metropoli bude působit až do roku 2011 a bydlení se snaží sehnat poblíž Sionka.

Článek

Přece jen jste se dočkal přestupu ze Sparty už v zimě, jste s FC Kodaň spokojený?

Určitě ano, protože se jedná o kvalitní klub, který hraje pravidelně evropské poháry. Pro mne to je další krok vzhůru v kariéře i velká výzva. Podepsal jsem kontrakt do léta 2011 a vím, že to nebudu mít lehké. Musím se prosadit na trávníku, naučit se jazyk a sžít se s novým prostředím.

Po návratu z Wolfsburgu jste říkal, že v zimě nikam nepůjdete. Zklamání už odeznělo?

Wolfsburg je uzavřená kapitola. Kodaň se mnou jednala velice seriózně, podmínky budu mít lepší a spokojená je i Sparta. Neodchází se mi lehce, na Letné jsem zažil titul, vítězství v poháru a spoustu krásných chvil. Klukům budu dál držet palce.

Asi jste se nad nabídkou dánského mistra dlouho nerozmýšlel…

Ani nebyl čas, všechno se seběhlo rychle. Ve středu jsem se v Kodani představil, oblékl dres s číslem 2 a večer jsem letěl domů. Do neděle musím dořešit všechny formality a v pondělí se vracím do Kodaně. Mužstvo míří za přípravou do Španělska, přesto s Liborem Sionkem poletíme začátkem února na Kypr za reprezentací.

Krajan Sionko vám dal nějaké informace předem, přemlouval vás?

Nepřemlouval, ale řekl mi spoustu cenných informací. Jako spoluhráč z reprezentace a kamarád se o mne stará. Dělá mi průvodce i rádce. V devětadvaceti letech jdu na první zahraniční angažmá a jsem rád, že nebudu sám.

Budete bydlet blízko sebe?

Rád bych a Libor na tom s klubem pracuje, abych bydlel co nejblíže. Zatím mám k dispozici klubové apartmá. Rodinu do Kodaně přivezu, až budeme mít stálé bydlení.

Už jste probíral s trenérem Solbakkenem, co od vás bude chtít?

Zatím nebyl na podrobnější rozhovor čas. Sledoval mě dlouho, takže mi šanci jistě dá.

Reklama

Související témata: