Hlavní obsah

Plzeňský fotbalista Šíma přestoupil do Českých Budějovic

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Třetího nového fotbalistu do záložní řady získaly České Budějovice. Na jih Čech zamířil plzeňský středopolař Petr Šíma. Podle sportovního manažera Dynama Jiřího Kotrby se oba kluby dohodly na podmínkách přestupu, podle Petra Vlčka z agentury Nehoda-Sport, která hráče zastupuje, podepíše Šíma na Střeleckém ostrově tříletou smlouvu.

Článek

Šímovi měl v létě v Plzni vypršet kontrakt, který už nechtěl prodloužit, a hrozilo, že by jednání o přestupu vázla. Jeho odchod však urychlila dohoda ohledně sparťanského záložníka Milana Petržely: ten měl odejít na jih Čech hostovat coby součást loňského předstupu Jiřího Kladrubského na Letnou. Jenže České Budějovice se přednostního práva vzdaly, aby mohly získat Šímu okamžitě.

Zákulisní dohodu potvrdil i Kotrba. "Skutečně jsme o Petrželu usilovali, ale projevil větší zájem hostovat v Plzni. Rozhodli jsme se od jeho angažování nakonec ustoupit, protože bychom se rádi vyvarovali toho, aby k nám přišel hráč, který by za náš klub neměl vyloženě zájem hrát," vysvětlil na klubovém webu.

V Šímův prospěch navíc hovořily jeho schopnosti - je totiž ortodoxním levákem, kterého Českobudějovičtí po odchodu opory Jaroslava Černého do Slavie postrádají. Čtyřiadvacetiletý bývalý mládežnický reprezentant odehrál v nejvyšší soutěži 50 utkání a vstřelil jednu branku.

Dynamo během zimní pauzy přivítalo vedle Šímy také útočníka Jana Svátka a záložníky Petra Dolejše s Pavlem Mezlíkem. Podle Kotrby by mohl na jih Čech přijít ještě některý hráč ze Sparty. "Jestliže by si trenér Straka v kádru Sparty vybral jiného vhodného hráče, k jednáním bychom se po návratu Sparty ze soustředění ve Španělsku měli vrátit. V úvahu stále připadají jak záložníci, tak útočníci velice zvučných jmen," naznačil funkcionář.

Reklama

Související témata: