Hlavní obsah

Brno s Juventusem našlo společnou řeč o odstupném za Kaloudu

Brněnský záložník Luboš Kalouda je po čtvrtku možná o něco blíž k získání angažmá ve slavném Juventusu Turín, kde by se potkal s krajany Pavlem Nedvědem a Zdeňkem Grygerou. Po pražském jednání zástupců Brna a Juventusu se totiž obě strany znovu přiblížily k dohodě v otázce odstupného, na níž zatím měly zcela odlišný pohled.

Článek

"Souhlasíme s tím, co nám dnes Juventus nabídl. Teď záleží na tom, jestli tu sumu schválí i představenstvo Juventusu, které zasedá na začátku příštího týdne. Pak bychom se měli k jednáním vrátit," řekl šéf brněnského klubu Roman Pros, který se ve čtvrtek sešel s členem nejužšího vedení "Staré dámy" Alessiem Seccim.

Brno si svého talentovaného záložníka a vicemistra světa do 20 let z minulého roku, který na konci podzimu zazářil pěti vstřelenými góly v šesti zápasech a minulý týden byl poprvé povolán i do národního týmu, údajně cení na sumu převyšující 130 miliónů korun. Juventus nedávno oznámil, že může zaplatit jen kolem 65 miliónů. Ve čtvrtek se podle Prose pohledy obou klubů výrazně sblížily. "Ale konkrétní v otázce financí nebudeme," vzkázal Pros.

Při několikahodinové debatě zástupce Juventusu prý deklaroval opravdový zájem nejúspěšnějšího italského klubu Kaloudu získat. Řešila se také otázka, kdy by Kalouda do Itálie mohl zamířit. "Jednou z variant je, že by se Luboš stal hráčem Juventusu okamžitě, ale jarní část sezóny by ještě odehrál v Brně," uvedl hráčův manažer Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest, který se čtvrtečního jednání také zúčastnil.

Kalouda s brněnským týmem od středy pobývá na herním soustředění v Turecku, ale už dříve se nechal slyšet, že by se výzvy v podobě angažmá v Juventusu nebál.

Reklama