Hlavní obsah

Slávisté za sebou mají polovinu soustředění v Emirátech

Fotbalisté pražské Slavie se ve Spojených arabských emirátech připravují na jarní část Gambrinus ligy a také na souboj s anglickým Tottenhamem Hotspur v Poháru UEFA. Trenér Karel Jarolím pro své svěřence připravuje dvoufázové tréninky, které sešívaní absolvují na stadiónu místního druholigového klubu. Tým po neúspěchu v prvním přípravném zápase proti CSKA Moskva ještě čekají rakouský Salcburk a ruský Zenit Petrohrad.

Foto: www.slavia.cz/Ondřej Zlámal

Fotbalisté Slavie Marek Suchý (vpravo) a Michal Švec na soustředění ve Spojených arabských emirátech

Článek

Fotbalisté mají v hotelovém komplexu Hilton Beach Club v Ras Al Khaimah k dispozici veškerý komfort, na každém pokoji najdete například LCD televizi s DVD přehrávačem. Areál má rozlohu asi dvou kilometrů, proto si dlouhé cesty zkracují hosté v malých vozítkách. Hráči využijí i tamní lázně, které jsou jako stvořené pro regeneraci.

Na úterý kouč Karel Jarolím připravil netradiční hry, které spíš připomínaly svými pravidly gentlemanské rugby. Oba týmy se do sebe bez váhání pustily. Z fotbalistů se v této dovednosti nejlépe dařilo Mickaelu Tavaresovi. „Rychlejší než gazela,“ komentoval to asistent Pavel Řehák. Přípravu Slavie sledovali i členové místního druholigového klubu, kteří trénovali po Pražanech. Další část tréninku již probíhala tradičněji. Hra na dvě branky a střelba z hranice vápna. V posilovně se naopak potili Jan Blažek, David Střihavka a Milan Ivana, kteří doléčují svalová zranění.

„Je to tu příjemné, výborná strava, krásné počasí. Přijeli jsme sem ale za silnými soupeři, doufám, že se nám podaří s nimi odehrát kvalitní zápasy,“ řekl pro oficiální stránky klubu Vladimír Šmicer.

Slavia podlehla v prvním přípavném utkání ruskému CSKA Moskva 

Ve středu se Slavia utkala s CSKA Moskva a ruskému celku podlehla 0:1, když se v 59. minutě trefil Brazilec Rikardo. Trenér i někteří hráči se však nechali slyšet, že utkání by více slušela remíza. O výhru CSKA se nejvíce zasloužil brankář Pomazan, který v závěru zlikvidoval dvě velké šance slávistů.

Čtvrteční dopolední trénink začal pozápasovým výklusem a poté se hráči věnovali nacvičování různých herních situací. Na odpolední část si trenér Jarolím přichystal nácvik centrů a střelby ze střední vzdálenosti.

V pátek se podzimní mistr české nejvyšší soutěže utká s rakouským Salcburkem, v jehož dresu nastupují Češi Karel Piták, Patrik Ježek a Vratislav Lokvenc. Poslední zápas ve Spojených arabských emirátech sehrají slávisté v neděli s ruským Zenitem Petrohrad, v jehož sestavě by se mohl objevit útočník Radek Šírl.

Reklama

Související témata: