Hlavní obsah

Ostravští fotbalisté v Turecku remizovali se Simferopolem 2:2

ANTALYA

Ani v druhém přípravném utkání na soustředění v turecké Antalyi fotbalisté Baníku Ostrava nevyhráli, s šestým celkem ukrajinské ligy Tavrijou Simferopol se v pátek rozešli nerozhodně 2:2. Baník po výborném nástupu rychle vedl 2:0, ale soupeř porážku odvrátil dvěma proměněnými penaltami.

Článek

Svěřenci trenéra Karla Večeři znovu střídali herní kvalitu s hluchými místy. Vynikající nástup přetavili ve dva góly, u obou byl Magera a oba padly ze standardních situací: skóre otevřel trestným kopem z 20 metrů, o čtyři minuty později tečoval Magerovu střelu z nepřímého kopu v pokutovém území do sítě Rajtoral.

Tavrija zastavila půlhodinový nápor Baníku změnami v sestavě. Těsně před poločasem se dočkala i snížení, když Doroš proměnil penaltu za Neuwirthův faul.

Druhá půle Ostravě podobně jako ve středu proti Ochtyrce nevyšla. Ukrajinci byli aktivnější a 16 minut před koncem srovnali skóre z další penalty, kterou turecký rozhodčí nařídil za faul brankáře Vaška.

"Prvních třicet pětatřicet minut bylo takových, jak bych si představoval. Bohužel jsme v závěru poločasu špatně dohráli naši brejkovou situaci, stejná šance se naskytla soupeři, a když jsme pak propadli v defenzivě, museli jsme si pomoci faulem. Penalta bohužel druhý poločas dost ovlivnila," uvedl na klubovém webu kouč Večeřa.

Po změně stran už Baník na dobrý výkon znovu nedokázal navázat. "Nebyl tak ucelený a zase jsme byli podráždění. Hrajeme v novém složení, tak je logické, že chyby občas přijdou, ale nesmíme se tomu potom tak poddávat," doplnil Večeřa.

Další utkání v Antalyi sehrají Ostravané v pondělí proti korejskému celku Chunnam Dragons.

Baník Ostrava - Tavrija Simferopol 2:2 (2:1)
Branky: 8. Magera, 12. Rajtoral - 41. Doroš z pen., 74. Gomeňuk z pen.
Sestava Ostravy: Vašek - Marek, Neuwirth, Bystroň, Čoupek - Rajtoral, Ricka, Otepka, Tchuř - Magera (69. Svěrkoš), Zeher (69. Varadi).

Reklama

Související témata: