Hlavní obsah

Belaid byl soudem shledán nevinným na tragické autonehodě

PRAHA

Čtvrteční soud v Tunisku potvrdil nevinu slávistického záložníka Tijaniho Belaida na autonehodě, která se odehrála prvního ledna letošního roku. Při Belaidově cestě z pobřežního města Sousse zahynuli tři lidé. Belaid byl propuštěn na svobodu, do Prahy by měl přicestovat příští týden, až se slávisté vrátí ze soustředění ve Spojených arabských emirátech.

Článek

„O rozhodnutí soudu nás informoval telefonicky sám Tijani Belaid. Do Prahy by měl přicestovat příští týden, až se tým vrátí ze soustředění ve Spojených arabských emirátech,“ uvedl pro oficiální stránky Slavie manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal.

Přestože Belaid nebyl viníkem nehody, podle tuniských zákonů musel až do rozhodnutí soudu zůstat ve vazbě, jelikož při nehodě došlo k úmrtí. Belaid na Nový rok narazil do již havarovaného vozu, ze kterého se snažili dostat lidé. Nehodu nepřežila řidička již havarovaného vozu, mladá dívka a Belaidův spolujezdec. Slávistický fotbalista vyvázl jen s lehčími zraněními. V místě nehody byl testován na požití alkoholu před jízdou, výsledek byl ale negativní.

Slávistický záložník tak kvůli autonehodě přišel i o mistrovství Afriky, na které by byl s největší pravděpodobností nominován. Belaid přišel do Slavie na hostování z Interu Milán v červenci loňského roku. V české soutěži si během dvanácti odehraných zápasů připsal dvě branky, nejdůležitější ale byla jeho trefa do sítě rumunské Steauy Bukurešť v základní skupině Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: