Hlavní obsah

Plzeňský brankář Daněk odchází na hostování do Bromwiche

PLZEŇ/PRAHA

Fotbalisté Viktorie Plzeň uvolnili svého brankáře Michala Daňka na hostování do vedoucího týmu druhé anglické ligy West Bromwich Albion. Daněk odchází do Anglie na půlroční hostování s opcí na možný přestup. Sport.cz o tom informoval hráčský agent Ondrej Chovanec. Za West Bromwich už hraje český útočník Roman Bednář.

Článek

"Jednání byla velice korektní a vstřícná. Prezident klubu pan Jeremy Peace i finanční ředitel Mark Jenkins vyšli požadavkům Viktorie maximálně vstříc a cena se hodně přiblížila našim představám," informuje na klubových stránkách plzeňského týmu předseda dozorčí rady FC Viktoria Plzeň a.s Ing. Miroslav Kříž.

Cena za Michala Daňka by se měla údajně pohybovat okolo dvou milionů euro. "Dojednaná částka se skládá z několika splátek a my budeme držet palce West Bromwich Albionu, aby postoupil do Premier League a Michal Daněk tak rozšířil úspěšné zástupce české brankářské školy v nejvyšší anglické soutěži," připomněl Kříž úspěšné působení Petra Čecha a Radka Černého v Premier League. Z Daňkova dalšího případného přestupu má Viktoria zajímavá procenta.

Čtyřiadvacetiletý Daněk je odchovancem ostravského fotbalu, do Plzně přišel před třemi lety z Blšan. Na kontě má 61 ligových zápasů a objevil se již i v nominaci národního mužstva. Odchodem do druhé anglické ligy si ale podle všeho zkomplikoval možnost, že se dostane do týmu pro evropský šampionát.

"Odchodem Michala tak mají šanci uplatnit se naši mladí brankáři a já jsem přesvědčen, že se o svoji příležitost poperou," dodal Kříž. Daňkovo místo zaujme další gólman plzeňského kádru Martin Ticháček, který za mužstvem odletí co nejdříve na soustředění do Turecka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava