Hlavní obsah

Slávisté si na Leotar věří

TREBINJE

Fotbal v pořádném horku a nevyzpytatelný soupeř z Bosny a Hercegoviny čeká fotbalisty pražské Slavie v dnešním prvním duelu 2. předkola Ligy mistrů od 18h s Leotarem Trebinje. Pražané do dvojzápasu přesto vstupují z pozice favorita. Pokud uspějí, čeká je jako poslední překážka na cestě mezi evropskou elitu španělské Vigo.

Foto: ČTK/Stanislav Peška

Fotbalisty Slavie překvapilo v Bosně a Hercegovině obrovské vedro.

Článek

"Sílu soupeře musíme respektovat, ale kvalita je na naší straně," říkal na klubových internetových stránkách záložník Slavie Richard Dostálek. "Budeme hrát ze zajištěné obrany a snažit se neinkasovat," doplnil kapitán Pavel Kuka. Pětatřicetiletý útočník, jenž se vrátil do základní sestavy, prozradil, že mužstvo je na soupeře po všech stránkách připraveno.

"Všechno máme přečtené. Viděli jsme soupeře v akci a byli jsme seznámeni s prostředím, které nás tam čeká. Hlavně se musíme vyrovnat s nechutným horkem. Věřím však, že si vytvoříme takový výsledek, který bude to odvety nejpřijatelnější."

Slávisté letěli z Prahy speciálem do chorvatského Dubrovníku, kde se výprava i ubytovala. "Vedro je tady opravdu šílené," prozradil po příletu tiskový mluvčí Slavie Jiří Vrba. Mužstvo vpodvečer absolvovalo hodinovou cestu autobusem přes hory a státní hranice do Trebinje vzdáleného asi 35 kilometrů, kde hráči při předzápasovém tréninku poprvé okusili trávník stadiónu.

Výhra je povzbudila

Slávisté mají za sebou úspěšný vstup do ligové soutěže a vítězství nad Viktorií Žižkov 2:0, které by mělo mužstvo psychicky povzbudit. "Každý vstup do soutěže je důležitý, ale ukáže se to až ve středečním zápase," je si vědom trenér Miroslav Beránek, že boj o Ligu mistrů má jiná specifika.

"Je také důležité, že se nám nikdo nezranil. Máme k dispozici stejnou osmnáctku se kterou jsme začali ligu," vrátil se kouč ke skutečnostem vyplývajícím z ligové premiéry. V Trebinje tak nemůže počítat s Lukešem, Latkou, Krajčíkem a Otočkou.

Podle trenéra, který soupeře viděl v akci na vlastní oči, je velká síla Leotaru ve standardních situacích. "Na ty si musíme dát velký pozor," řekl Beránek. "Jsou nevyzpytatelní v tom, že umí velmi dobře bránit a v určitých pasážích jsou nebezpeční v ofenzívě."

Leotar Trebinje vyřadil v prvním předkole lucemburský klub Grevenmacher. Na hřišti soupeře uhrál bosenský šampión bezbrankovou remízu a doma pak zvítězil 2:0.

Pravděpodobné sestavy
Trebinje: Stojkovič - Miloševič, Kerkez, Šaraba, Milenkovič - Jučinič, Popovič, Mulina, Krunič - Delibašič, Stojanovič
Slavia: Černý - L. Došek, Bejbl, Petrouš, Hrdlička - Piták, Dostálek, Gedeon, Skácel - Kuka, Adauto
Utkání se hraje dnes od 18hod. a řídí ho hlavní rozhodčí Šebek z Ukrajiny. Odveta je na programu za týden v Praze na Strahově.

Reklama

Související témata: