Hlavní obsah

Olomouc porazila v přípravě i Ružomberok, Kladno veze z Fürhu remízu

Fotbalisté Sigmy Olomouc zvítězili i v pátém přípravném utkání v zimní přestávce, slovenského soupeře z Ružomberku porazili vysoko 4:0. Divokou remízu 3:3 uhráli kladenští fotbalisté v sobotním přípravném utkání v německém Fürthu, které bylo pro soupeře generálkou na start druhé bundesligy.

Článek

Olomouc, devátý tým české ligy, potvrdil na domácí umělé trávě dobrou formu, v první půli se dvakrát trefil Onofrej, ve druhé půli přidali góly stoper Komárek a Brazilec Bueno.

"Jsem spokojený s formou, kterou tým má, a s dobrou fyzickou připraveností, která se v tomto zápase naplno projevila," uvedl olomoucký trenér Martin Pulpit.

Stínem zápasu s šestým celkem slovenské ligy bylo zranění obránce Škerleho, který si zlomil nos. Už v páté minutě odstoupil kvůli obavě s obnovení zranění Janotka.

Kladenský trenér spokojen nebyl

Trenér Jaroslav Šilhavý však nemohl být spokojen, neboť jeho svěřenci vedli už o tři branky, ale pět minut před koncem o výhru přišli. Góly Středočechů zaznamenali Brunclík, který se trefil dvakrát v rozmezí jediné minuty, a Vršajevič.

Budějovice porazily Strakonice

První výhru v rámci zimní přípravy si v sobotu připsali fotbalisté Českých Budějovic. Před pondělním odletem na herní soustředění na Kypr porazili divizní Strakonice hladce 4:0. První branku v dresu Dynama vstřelila staronová posila útočník Jan Svátek.

Prvoligoví Jihočeši si proti Strakonicím s chutí zastříleli, čtyři góly rovnoměrně rozložili do obou poločasů. V 17. minutě napřáhl levačkou za vápnem Plocek a vymetl horní roh branky. Sedm minut před pauzou zvýšil Žižka, který usměrnil do sítě standardní situaci posily záložníka Šímy.

Čtyři minuty po pauze o sobě dala vědět další nová tvář v českobudějovické sestavě: Svátek zužitkoval Leštinův centr a přidal třetí branku. Výsledek pak 11 minut před koncem uzavřel po Svátkově přihrávce přízemnou střelou Vozábal.

Knobloch zařídil Žižkovu výhru nad Mealurgs Liepaja

Fotbalisté Viktorie Žižkov porazili v sobotním přípravném utkání na soustředění na Kypru 1:0 třetí tým lotyšské ligy Metalurgs Liepaja. Vítěznou branku vstřelil záložník Jan Knobloch, který byl ještě na podzim hráčem rezervního kádru.

Knobloch dostal za své podzimní výkony pozvánku do přípravy prvního týmu a snaží se ji využít. Dnes se dostal na hřiště až po půlhodině hry, kdy vystřídal Luďka Straceného. Ten po šlapáku soupeře odjel na vyšetření kolena do nemocnice.

V dalším utkání se Žižkovští střetnou v pondělí s rumunským celkem FK Vasluj.

Brno v Turecku zvítězilo nad Sportul Bukurešť

Fotbalisté Brna porazili v prvním přípravném utkání na herním soustředění v Turecku rumunský tým Sportul Bukurešť 3:1. Po bezbrankovém poločase Brňané svého soupeře po změně stran přehráli, přesnější kombinace i koncovka jim vynesla tři góly.

Trenér Petr Uličný dnes postavil kombinovaný tým, hlavní opory nechal odpočívat. Branky vstřelili Simr, Mareček a Živný. "Chci postupně vyzkoušet všechny hráče. S výsledkem jsem spokojen, měli jsme po většinu utkání převahu. V prvním poločase jsme ale nedokázali proměnit některé slibné příležitosti," řekl po zápase Uličný.

V neděli sehrají Brňané druhé přípravné utkání s ukrajinským Metalurgem Doněck.

Most prohrál v Sokolově

Fotbalisté Mostu prohráli v sobotním přípravném utkání na hřišti druholigového Sokolova 0:2. Do sítě posledního celku první ligy se na sokolovské umělé trávě trefili Fleišman s Javorským a Západočeši oplatili Mostu dva týdny starou porážku 2:3.

"Hodně věcí se mi dnes na naší hře nelíbilo. Můžu být spokojen jen s výkony některých hráčů," zhodnotil zápas mostecký kouč Robert Žák. Ten do druhého poločasu poslal do branky čerstvou posilu ze Sparty Milana Švengera, který nestačil jen na tečovanou střelu.

Další přípravné zápasy odehrají Mostečtí na soustředění v Německu.

Dynamo České Budějovice - SK Strakonice 4:0 (2:0)
Branky: 17. Plocek, 38. Žižka, 49. Svátek, 79. Vozábal. Diváci: 200.
Sestava Č. Budějovic:
I. poločas: Kučera - Peroutka, Pivoňka, Hunal, Žižka - Plocek, Hílek, Mezlík, Šíma - Dolejš, Mrkvička.
II. poločas: Kučera - Leština, Horejš, Homoláč, Šmíd - Mezlík, Vozábal, Mašát, Jasanský - Svátek, Stráský.
Olomouc - Ružomberok 4:0 (2:0)
Branky: 7. a 45. Onofrej, 52. Komárek, 69. Bueno. Rozhodčí: Chytil. Diváci: 200.
Sestava Olomouce:
1. poločas: Lovásik - Jindřišek, Škerle, Hudec, Heidenreich - Janotka (5. Štěpán), Rossi, Hořava, Onofrej - Hubník, Schulmeister.
2. poločas: Drobisz - Randa, Komárek, Škerle (75. Hořava), Jurkič - Bajer, Kaščák, Rossi, Kazár - Bueno, Štěpán.
Viktoria Žižkov - Metalurgs Liepaja 1:0 (0:0)
Branka: 65. Knobloch
Sestava: Bartalský - Kučera, Labant, Kropík, Zengue (60. Šťastný) - Kušnír, Procházka, Tinga, Stracený (35. Knobloch) - Švancara, Kalod.
Greuther Fürth - SK Kladno 3:3 (0:2)
Branky: 56. Kotuljač, 59. Lanig, 85. Reisinger - 7. a 8. Brunclík, 47. Vršajevič. Diváci: 500.
Sestava Kladna: Pavlík (46. Kostolanský) - Bartoš, Killar, Gross, Rada (46. Vincenc) - Vršajevič (59. Zoubele), Hochmeister (67. Beneš), Jablonský (77. Merganc), Brunclík - Cigánek, Semerák (13. Zachariáš).
FC Brno - Sportul Studientes Bukurešť 3:1 (0:0)
Branky Brna: 48. Simr, 63. Mareček, 70. Živný.
Sestava Brna: Bureš - Hanák, Švejnoha, Živný, Kubáň - Mareček, Urban, Borák, Okleštěk - Šural, Wagner (46. Simr).
Baník Sokolov - FK SIAD Most 2:0 (1:0)
Branky: 14. Fleišman, 60. Javorský. Rozhodčí: Pešek. Diváci: 520.
Sestava Mostu: Svoboda (46. Švenger) - Prášil, Jamrich (46. Suchý), Studík, Mendy (46. Bureš) - Loos (46. Hrechishka), Gedeon, Pilař, Trubila - Brandon (46. Ilavskij), Jendruščák.

Reklama