Hlavní obsah

Třetí místo v Tipsport lize získal Liberec po výhře nad Artmedií

Liberečtí fotbalisté obsadili třetí místo na přípravném turnaji Tipsport liga, když v nedělním souboji o bronz zdolali na umělé trávě v pražském Edenu Artmedii Petržalka 1:0. Vítězství pro Slovan zařídil v 72. minutě záložník Miroslav Holeňák. Severočeši tak na zimním klání zaznamenali nejlepší výsledek od roku 2001, kdy jej dokázali vyhrát. Nyní získají i finanční prémii 50 tisíc korun.

Článek

Druhý tým slovenské ligy, který ještě v předloňské sezoně hrál slavnou Ligu mistrů, sehrál s Libercem vyrovnanou partii, ale doplatil na špatnou koncovku a také jedinou větší hrubku v obraně. Té se hráči Artmedie dopustili necelých dvacet minut před koncem, když chybovali v rozehrávce a po úniku Brazilce Hudsona záložník Holeňák s přehledem skóroval.

Holeňák měl před tím už dvě slušné šance, v nichž selhal. Na druhé straně dobré příležitosti spálili Gleber a Ďurica, kterého dvakrát vychytal liberecký brankář Uvarenko. Liberec, za který v přípravě poprvé nastoupili zkušení Papoušek, jenž se blýskl dvěma dalekonosnými střelami, s Janů, nakonec těsné vítězství uhájil. Alespoň částečně si spravil náladu po sobotním tříbrankovém debaklu od druholigové Příbrami.

"Na to, v jakém období se zápas uskutečnil, měl zápas slušnou úroveň a nepostrádalo to fotbalovost. Z hlediska přípravy to naprosto splnilo účel," uvedl liberecký kouč Ladislav Škorpil, jehož tým v pondělí odcestuje na herní soustředění na Kypr. Do Středozemí nepojedou pouze dlouhodobě zranění záložníci Vácha s Gecovem.

Kouč Artmedie Vladimír Weiss litoval, že jeho tým nedotáhl dobře rozehraný turnaj na lepší než čtvrté místo. "Měli jsme dost šancí, ale soupeř nás potrestal, když využil chybu v naší rozehrávce. Snahu jsme měli, ale kvalita někdy chyběla. Liberec byl dnes o ten gól lepší," uvedl Weiss.

Turnaj vyvrcholí od 13:30 finálovým duelem mezi Teplicemi a Příbramí.

FC Slovan Liberec - Artmedia Petržalka 1:0 (0:0)
Branka: 72. Holeňák. Rozhodčí: Moudrý - Filípek, Mencl. Diváci: 150.
Liberec: Uvarenko - Krátký, Košťál, Radek Dejmek, Janů - Hudson (83. Lattmann), Holeňák, Vlasko (77. Dort), Papoušek - Dohnálek, Robin Dejmek. Trenér: Škorpil.
Petržalka: Hýll - Burák, Dosoudil, Farkaš, Mráz - Gajdoš (77. Halenár), Guéde, Straka (70. Piroška), Kozák, Obžera (11. Gleber) - Ďurica. Trenér: Weiss.

Reklama

Související témata: