Hlavní obsah

Sparta pokračuje ve vítězné přípravě, porazila Kielce

SEVILLA

Sparťanští fotbalisté ani v sedmém přípravném utkání před jarní částí sezony nenašli přemožitele. Ve své druhém zápase na soustředění ve Španělsku porazili v Seville 2:0 pátý tým polské ligy Korona Kielce. Oba góly vstřelil útočník Miroslav Slepička, další velké šance ještě sparťané nevyužili.

Článek

Sparťané měli hru ve své moci. Poláci několikrát naznačili nebezpečné protiútoky a spoléhali na dobře organizovanou obranu. Vedoucí gól z 31. minuty ale ambice soupeře utnul. Do pauzy se už nedostal do hry, po přestávce byl sice aktivnější, ale Poštulkovu branku ostřeloval jen z větší vzdálenosti a vesměs málo nebezpečně.

Ani v závěru zápasu polský tým nevyvinul výrazný nápor, naopak sparťané měli další šance. Při jedné z nich v poslední minutě nařídil po faulu na Holendu rozhodčí penaltu a Slepička ji jistě proměnil.

Průbojný útočník mohl zaznamenat dokonce hattrick, ale v nastaveném čase jeden z obránců vyrazil jeho dorážku z brankové čáry. Šanci měl i jeho kolega Kulič, který z 35 metrů nastřelil spojnici tyče a břevna.

V dalším utkání se sparťané střetnou v úterý s Betisem Sevilla.

Sparta Praha - Korona Kielce 2:0 (1:0)
Branky: 31. a 90. z pen. Slepička.
Sestava Sparty: Poštulka - Kladrubský (61. Hainault), Řepka, Sivok, Kadlec - Slepička, Sylvestre (64. Holenda), Kúdela, Vacek (87. Voříšek), Matušovič (63. Kolář) - Kulič.

Reklama

Související témata: