Hlavní obsah

České Budějovice poprvé v historii odletěly na Kypr

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Poprvé v klubové historii se fotbalisté Českých Budějovic vypravili za teplem na Kypr. Během deseti dnů sehrají Jihočeši na ostrově ve Středozemním moři tři přípravné zápasy s předními celky rumunské a bulharské ligy, které by jim měly pomoci vyladit formu před startem jarní sezóny.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Dynamo v posledních letech trávilo zimní přípravu hlavně v domácích podmínkách, několikrát odcestovalo na herní soustředění na Slovensko. Až s příchodem nového kouče Františka Straky se koncept pozměnil: s fyzickou kondicí mužstvu pomáhala bývalá atletka Helena Fuchsová a tým teď navíc poprvé odletěl na Kypr.

"V klubu se v zimě do ciziny na soustředění nejezdilo, jsem velice rád, že jsme si Kypr prosadili. Já osobně jsem na Kypru byl už s Teplicemi a domnívám se, že pro nás to bude velice prospěšné," citovaly webové stránky Jihočechů trenéra Straku.

Do oblíbené destinace v pondělí ráno odletělo z vídeňského letiště 22 hráčů. Doma zůstali Tischler a Pouzar, kteří se připojili k B-týmu. "Budeme se samozřejmě vedle herních prvků už více zaměřovat i na taktiku. Chtěli bychom pokračovat třeba v nácviku aktivního presinku," přiblížil Straka. K dispozici bude mít tři přípravné zápasy, Dynamo se postupně střetne s rumunskými týmy Vasluj, Steaua Bukurešť a s bulharským celkem Levski Sofia.

Další prostor pro sehrávání s mužstvem dostanou nové posily: útočník Jan Svátek a záložníci Petr Dolejš, Pavel Mezlík a Petr Šíma. "Už se Strakonicemi ukázali, že by těmi posilami skutečně mohli být. Například Šíma by se mohl starat o zahrávání standardních situací," dodal Straka.

Program zápasů Českých Budějovic na Kypru:
31. ledna: SC Vasluj,
3. února: Steaua Bukurešť,
5. února: Levski Sofia.

Reklama