Hlavní obsah

Ondřej Kúdela věří, že se ve Spartě prosadí

Fotbalový univerzál Ondřej Kúdela v těchto dnech absolvuje herní soustředění Sparty ve Španělsku. Po odchodu Zdeňka Pospěcha do Kodaně to je právě on, kdo by mohl nastupovat na pozici pravého obránce v letenském týmu. „Ve Spartě si především nemůžu vybírat. Kdyby bylo potřeba, klidně bych si stoupl i do branky,“ řekl Právu s nadsázkou talentovaný mladík.

Článek

Jak si užíváte soustředění ve Španělsku?

Určitě si ho užívám. Jsem na takovém soustředění poprvé, navíc se Spartou, takže je to zážitek. Máme tu krásné prostředí i počasí, takže zkrátka paráda.

Po odchodu Zdeňka Pospěcha jmenoval trenér Bílek právě vás jako jednu z variant na pravý okraj obrany. Už jste s ním o této možnosti hovořil?

Ještě jsem o tom s trenérem konkrétně nemluvil, ale cítím, že bych mohl mít šanci se prosadit.

Věříte skutečně, že se dokážete prosadit do silného sparťanského kádru a opravdu zůstanete na Letné pro jarní část ligy?

Dělám pro to maximum, ale nakonec stejně bude záležet na trenérovi a já mohu jeho rozhodnutí ovlivnit pouze dobrou prací na tréninku a spolehlivými výkony v přípravných zápasech. Na nic jiného nemyslím.

Bude podle vás těžké nahradit Pospěcha a v čem jste proti němu fotbalově jiný?

Zdeňka bude těžké nahradit, je to reprezentant a dlouhodobě patřil mezi nejlepší hráče Sparty i celé ligy. Nedokážu posoudit, v čem jsem jiný, to by museli udělat povolanější. Jsem soudný a s takovým hráčem se zatím nechci v žádném případě srovnávat, mám před sebou ještě mnoho práce.

Hraje se vám lépe v obraně, nebo ve středové řadě?

Pro mě je vlastně jedno, kde hraju, nemám s tím problém, jsem takový univerzál. Ve Spartě si především nemůžu vybírat. Kdyby bylo potřeba, klidně bych si stoupl i do branky.

Slavia vede ligu o pět bodů. Co Sparta podle vás potřebuje k tomu, aby ji přeskočila a obhájila titul?

Musíme zvládnout úvod jara a neztrácet zbytečně body především se slabšími soupeři. Slavia má sice náskok, ale jsem přesvědčen, že Sparta bude na jaře silná a bude to napínavé až do konce.

Sledujete odchody spoluhráčů ze stříbrné dvacítky do zahraničí?

Registruju to a klukům to přeju, všichni si to zaslouží. Jsme stále v kontaktu, zrovna před odletem do Španělska jsem si telefonoval s Martinem Feninem, tak mi vyprávěl, jak se rozkoukává ve Frankfurtu.

Není vám líto, že jste stále doma?

Proč by mně to mělo být líto? Vždyť jsem v nejlepším týmu v Česku. Co víc bych si mohl přát!

Reklama

Související témata: