Hlavní obsah

Most testuje fotbalisty Rilkeho a Stožického

MOST

Čtyřiadvacetiletý teplický útočník Emil Rilke možná získá další prvoligové angažmá. Fotbalista, který se opakovaně na Stínadlech neprosadil do kádru prvního mužstva, začal trénovat s Mostem, kam by mohl odejít na hostování. Podobným způsobem strávil podzimní sezónu v Jablonci, kde se však příliš neprosadil.

Článek

Mostecký klub o možném příchodu ofenzivní posily informoval na svém webu. Testovat bude také jabloneckého záložníka Vlastimila Stožického, patřícího Jablonci.

Mostečtí po Rilkem sáhli po nevydařených výkonech týmu v posledních přípravných zápasech. "Po nepovedeném zápase v Sokolově jsme se rozhodli, že ještě zkvalitníme naši ofenzivu," vysvětlil sportovní ředitel Stanislav Salač.

Odchovanec ústeckého fotbalu Rilke přišel do Teplic v dorosteneckém věku a do první ligy nakoukl už v 19 letech. V prvních sezónách hrál poměrně často, dosud nasbíral 91 zápasů, v nichž vstřelil šest branek. Prošel však už také řadou hostování: hrál v Opavě, loni v Příbrami a naposledy v Jablonci.

Stožický přišel do Jablonce po tahanicích s Teplicemi v létě, ale příliš šancí na severu Čech nedostal a trenér František Komňacký ho nevybral do kádru, který odcestoval na kyperské soustředění. Nyní dostane třiadvacetiletý hráč možnost v Mostu, v jehož dresu by měl nastoupit do středečního utkání s Ústí nad Labem.

Část mosteckého mužstva odjede ve středu společně s juniorkou na přípravný zápas do německého Freibergu, ovšem zbytek ligového kádru si zahraje s druholigovým soupeřem.

Reklama

Související témata: