Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty porazili v přípravě i Betis Sevilla

Úspěšná série fotbalistů Sparty v přípravě pokračovala i v úterním duelu s Betisem Sevilla, nad kterým zvítězili 1:0 brankou Sylvestreho z úvodu druhého poločasu. Byl to osmý zápas Sparty v přípravě, v níž ještě ani jednou nepohrála. Trenérovi Michalu Bílkovi tak vyšlo setkání s klubem, v němž kdysi působil jako hráč.

Článek

Už během prvního poločasu byl k vidění hodně svižný fotbal. Za Betis nastoupili hráči patřící do kádru prvního mužstva, v základní sestavě už byl i německý reprezentační útočník Odonkor. Ovšem změna skóre přišla až po pauze a postarali se o ni dva čerství hráči: Slepička našel před brankou samotného Sylvestreho a ten poslal sparťany do vedení. Pro francouzského záložníka to byla předčasná oslava 24. narozenin, které má přesně za týden.

Po řadě střídání pak hra trochu upadla, španělský klub se v závěru snažil o vyrovnání, ale nebyl dostatečně aktivní, aby se mu to podařilo, i když v poslední minutě zachránil hosty jen výtečný zákrok gólmana Kozáčika. Také sparťané v závěru neproměnili několik slibných možností.

Poslední střetnutí na španělském soustředění čeká na českého mistra ve čtvrtek, jeho soupeřem bude rakouský Mattersburg.

Betis Sevilla - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 52. Sylvestre
Sestava Sparty: Kozáčik - Voříšek (62. Kladrubský), Řepka (46. Sivok), Hainault, Kadlec (62. Krob) - Hušek (78. Kúdela) - Jeslínek (62. Kulič), Kolář (46. Sylvestre), Limberský (62. Vacek), Rezek (62. Matušovič) - Holenda (46. Slepička).

Reklama

Související témata: