Hlavní obsah

Fotbalisté Brna porazili v Turecku Dynamo Drážďany 4:0

ANTALYA

Fotbalisté Brna porazili ve třetím přípravném utkání na herním soustředění v Turecku účastníka německé třetí ligy Dynamo Drážďany vysoko 4:0. Dvě branky Brňanů vstřelil v úvodním poločase Kalouda, další dvě přidal po změně stran Polách.

Článek

Trenér Petr Uličný zvolil na každý poločas zcela rozdílné sestavy, celé utkání odehrál pouze brankář Bureš. Brňané měli v utkání stálou převahu a vývoj zcela kontrolovali. Skóre otevřel po Šuralově akci v 21. minutě tvrdou střelou k pravé tyči Kalouda. Hráč, o kterého se zajímají Juventus Turín a Newcastle United, po faulu na Urbana přidal o devět minut později druhou branku po trestném kopu z 25 metrů.

Hned po změně stran unikl obráncům soupeře Besta, který našel volného Polácha, jenž z hranice trestného území přidal třetí branku. V 79. minutě po faulu na Liru uzavřel střelecký účet brankou z trestného kopu Polách.

"S předvedeným výkonem jsem spokojen, soupeře jsme přehráli kombinačně, aktivní hrou jsme jej nepustili k vážnějšímu zakončení. Jsme stále ve fázi přípravy a hledání optimální sestavy," řekl ČTK trenér Uličný.

Poslední utkání na soustředění v Turecku sehrají fotbalisté Brna ve čtvrtek proti Zimbru Kišiněv.

1. FC Brno - Dynamo Drážďany 4:0 (2:0)
Branky 21. a 30. Kalouda, 47. a 79. Polách.
Sestava Brna: I. poločas: Bureš - Siegl, Trousil, Dvorník, Švejnoha - Kalouda, Urban, Pavlík, Okleštěk - Šural, Wagner; II. poločas: Bureš - Kubáň, Kuncl, Živný, Lira - Hanák, Mareček, Polách, Střeštík (76. Simr) - Besta, Borák.

Reklama

Související témata: