Hlavní obsah

Sparťan Došek je po operaci, trénovat bude za dva týdny

PRAHA

Nejlepší střelec tohoto ročníku první fotbalové ligy Libor Došek je po operaci. Sparťanský útočník se ve středu na klinice v pražských Vysočanech podrobil artroskopii levého kolena, kterou provedl klubový lékař Jiří Váchal. Podle prvních prognóz by mohl fotbalista za dva týdny začít s tréninkem. ČTK to řekl mluvčí klubu Jakub Otava.

Článek

Doškovy problémy s kolenem jsou chronické, podle klubových lékařů se opakovaly vždy v přípravném období při větším zatížení organismu. Na zákrok se chystal už před dvěma týdny, ale pak se specialisté ještě pokusili o léčbu výživnými injekcemi a fotbalista odletěl s mužstvem na soustředění do Španělska.

Ani tam se však jeho stav nezlepšil a lékaři se rozhodli, že kolenní kloub vyčistí, navíc se zjistilo poškození menisku. "Libor měl poškozený meniskus v levém koleni, zákrok proběhl bez problémů," uvedl Váchal. Před dvěma dny Došek proto opustil soustředění a ve středu dopoledne se podrobil operaci, kvůli které zmešká start do jarní sezony. Ligové jaro začíná už v polovině února, kdy autor osmi podzimních gólů teprve začne s lehkou přípravou.

Do domácího ošetření bude devětadvacetiletý hráč propuštěn již ve čtvrtek. "Jsem moc rád, že už to mám za sebou, mohlo to celé dopadnout o dost hůře," citovaly fotbalistu internetové stránky Sparty. Připustil, že má smíšené pocity. "Moc dobře vím, že po těchto problémech nemůžu návrat na trávníky uspěchat, na druhou stranu bych samozřejmě chtěl být co nejdříve zpátky a znovu bojovat za Spartu," řekl Došek.

Radost nemá ani trenér Michal Bílek, který přišel přinejmenším pro jarní start o klíčového muže sestavy. "Je to pro nás velká ztráta, ale úvod jara musíme zkrátka zvládnout i bez Libora. Máme však v kádru další kvalitní útočníky a věřím, že ti jej dokážou zastoupit," uvedl kouč.

Reklama