Hlavní obsah

Kulič: Jaro mám střelecky vždy lepší

Fotbalový útočník Marek Kulič již spřádá se svým týmem Spartou Praha plány na boj o titul. Těší se na začátek jarní části Gambrinus ligy a také doufá, že se střelecky prosadí více než na podzim. "Nemůžeme si dovolit zaváhat, věřím, že titul obhájíme," svěřil se v rozhovoru pro Právo dvaatřicetiletý forvard.

Článek

Jak kvalitní je příprava fotbalové Sparty ve Španělsku?

Perfektní! Máme tu skvělé počasí, trénujeme a hrajeme na výborných terénech, s kvalitními soupeři a špičková je i rehabilitace. Jsme maximálně spokojeni.

Měl jste prasklou šlachu, nehrál jste domácí přípravné zápasy na umělé trávě. Už jste zdravotně v pořádku?

Ano. Do příprav jsem se zapojil hned na začátku ledna ve Špindlerově Mlýně, trenér Bílek mi dal úlevu jen při těžkých výbězích do kopce. Fyzicky jsem už manko dohnal. Přípravné zápasy na umělé trávě jsem vynechal záměrně, protože tento povrch kloubům a šlachám nesvědčí. Nemělo smysl riskovat. Ve Španělsku jsem už několikrát nastoupil.

Pojedete na reprezentační akci na Kypr?

Jsem v nominaci a těším se. Jsem si vědom, že už se bojuje o nominaci na EURO.

Na podzim vám to střelecky moc nešlo. Bude jaro lepší?

Pevně v to věřím, protože já mám jaro vždycky střelecky lepší než podzim. Dávám podstatně víc gólů, to platilo na Spartě i loni. Doufám, že nepřijde žádné zranění a tohle pravidlo se opět naplní.

Slavia vede ligu o pět bodů. Může Sparta tento náskok zlikvidovat a obhájit titul?

Ve tříbodovém systému mohou stačit dva zápasy, ale snadné to nebude. Slavia udělá pro titul maximum, ale my se koncentrujeme jen na sebe. Nemůžeme si dovolit zaváhat, věřím, že titul obhájíme.

Reklama

Související témata: