Hlavní obsah

Most zužuje kádr, odešel obránce Bureš

Další obměny v mužstvu provedl trenér mosteckých fotbalistů Robert Žák. Na poslední chvíli sešlo z hostování obránce Jakuba Bureše, na severu Čech skončí i trio Martin Suchý, Petr Jendruščák a Lupce Acevski, kteří si hledají nové angažmá. Do kádru posledního celku první ligy se naopak z testů v Sokolově vrátil Argentinec Ezequiel Rosendo.

Foto: SPORT.CZ

most ilustrační

Článek

Příchod levého beka Bureše byl téměř hotovou věcí, ovšem nakonec z něj překvapivě sešlo. Šestadvacetiletý obránce, s nímž mostecké vedení podle všeho počítalo do základní sestavy, se nakonec domluvil s druholigovou Krčí.

Druhé zužování kádru v průběhu zimní přestávky odnesli zadák Suchý, brankář Acevski a záložník Jendruščák. "Všichni tři mají svolení hledat si angažmá," řekl pro webové stránky klubu sportovní ředitel Stanislav Salač.

Most si naopak ze zkoušky v druhé lize stáhnul Argentince Rosenda, v kádru zatím zůstávají i devatenáctiletý bratr slávistické Tijaniho Belaida Aimen a chomutovský útočník Peter Ilavskij. "O něj máme velký zájem. V současnosti jednáme s vedením Chomutova o jeho příchodu," uvedl Salač. Most dál usiluje také o zkušeného záložníka Patrika Gedeona. "Snad se v pondělí s Blšany konečně dohodneme," dodal.

Most potkala v průběhu zimní sezony rozsáhlá obměna kádru, která se dotkla snad všech hráčských postů. Kádr opustily opory, kanonýr Goče Toleski nebo klíčový stoper Andrew Hainault, za něhož získali Severočeši od Sparty na oplátku útočníka Dava Simpsona.

Kouč Žák získal také obránce Jiřího Studíka a brankáře reprezentační jednadvacítky Milana Švengera, s Mostem momentálně trénují i středopolař Vlastimil Stožický a teplický útočník Emil Rilke.

Reklama

Související témata: