Hlavní obsah

Kladno získalo do útoku na hostování z Teplic Kroupu

KLADNO

Útočník Karel Kroupa se stal novou posilou fotbalistů Kladna. Sedmadvacetiletý brněnský odchovanec přišel na půlroční hostování z Teplic, kde se především kvůli zranění neprosadil do základní sestavy.

Článek

Kroupu trápilo poranění kotníku, kvůli němuž musel na začátku loňského prosince na operaci. "Měl jsem v kotníku zastaralou zlomeninu. Když jsem si pak před zimou nohu znovu zvrtnul, plánovaná operace se tím uspíšila. Na Mikuláše mi vyndali z kotníku úlomek kosti," uvedla nová posila na kladenských webových stránkách.

Kroupa zranění doléčuje, už se zapojil do přípravy a doufá, že stihne start jarní sezóny. "Už přes týden běhám a tady jsem začal trénovat i s míčem, což je oproti původním odhadům lékařů o týden rychlejší. Snad bych mohl stihnout začátek ligy," přál si syn bývalého československého reprezentanta a nejlepšího ligového střelce z let 1978 a 1979.

Vedle Brna a Teplic hrál Kroupa také v Drnovicích nebo Mladá Boleslavi, v 85 ligových zápasech zaznamenal devět branek. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá, vloni půl roku působil v tureckém Denizlisporu. "Klub začal mít finanční potíže, což mě mrzelo. Jinak se mi tam líbilo a klidně bych býval zůstal," vzpomínal Kroupa.

Reklama

Související témata: