Hlavní obsah

Slávisté v přípravě uhráli s Krčí pouze remízu

Fotbalisté Slavie Praha remizovali v dalším přípravném utkání s druholigovou Spartou Krč 1:1. O jedinou branku vedoucího celku ligy se postaral v desáté minutě z pokutového kopu David Kalivoda. V tu dobu však Pražané už prohrávali. Úvodní gól zápasu vstřelil v 9. minutě Kounovský, když jeho střelu sebral vítr a balón skončil ve Vaniakově brance.

Foto: www.slavia.cz

David Kalivoda byl jediným úspěšným střelcem Slavie v přípravném utkání proti Spartě Krč.

Článek

„Před zápasem jsme měli dvakrát po sobě dvoufázový trénink, příští týden už tréninkový program přizpůsobíme našemu vstupu do sezóny. Soupeře jsme poměrně lacino pustili do vedení. I když se nám podařilo vyrovnat, tak naše hra postrádala více důrazu. Sice jsme měli několik slibných šancí, jak po standardních situacích, tak po centrech ze hry, ale chybělo tomu více agresivity v zakončení,“ zhodnotil zápas trenér Karel Jarolím na oficiálních stránkách klubu.

Do utkání nezasáhli Goče Toleski, který má nakopnuté lýtko a Zdeněk Šenkeřík, ten má problémy s tříslem. Chyběli také Vladimír Šmicer a František Dřížďal. Za Spartu Krč odchytal celé utkání Jakub Diviš, který zde hostuje právě ze Slavie. Další zápas sehrají sešívaní 2. února proti Marile Příbram.

Trenér Karel Jarolím musel také říci tři jména, která klub dopíše na soupisku pro Pohár UEFA. „Jarolím, Střihavka, Černý,“ tyto hráče po složité úvaze zvolil. „Rozhodování nám zkomplikovala zranění a další okolnosti. Toleski je čerstvě zraněný, věříme, že se uzdraví Šenkeřík. Měli bychom mít tři útočníky, museli jsme přihlédnout i k tomu, že Matej Krajčík nemůže hrát kvůli žlutým kartám. Potřebovali jsme dostatek hráčů do středu pole. Nebylo to jednoduché, ale minimálně stejně důležitá je pro nás ligová soutěž,“ zdůvodnil své rozhodnutí.

Na soupisce tak budou chybět Jan Blažek a Theodor Gebre Selassie. Druhý jmenovaný neabsolvoval naplno celou zimní přípravu. „U Jana Blažka by to nebylo spravedlivé vůči ostatním klukům, u Thea je to velká škoda, limituje ho ale zranění ruky. Věřím, že se oba předvedou v ligové soutěži,“ doplnil na závěr trenér pražského klubu.

Slavia Praha - Sparta Krč 1:1 (1:1)
Branky: 10. Kalivoda z pen. - 9. Kounovský. Rozhodčí: Moudrý - Černý, Kovařík.
Sestava Slavie:
I. poločas: Vaniak - Hubáček, Latka, Brabec, Pudil - Jarolím, Kalivoda, Suchý, Černý - Střihavka, Blažek.
II. poločas: Vaniak - Krajčík, Šourek, Brabec, Hubáček - Gebre Selassie, Tavares, Volešák, Pudil - Ivana, Střihavka.

Reklama

Související témata: