Hlavní obsah

Fotbalové rozhodčí Královce a Járu zbili do bezvědomí

PRAHA

Fotbaloví rozhodčí Pavel Královec a Jaroslav Jára, který na konci loňského roku ukončil kariéru, se stali v rozmezí několika týdnů obětí brutálních útoků. Oba sudí, kteří na sebe na podzim upozornili nepovedenými výkony v prvoligových zápasech, byli podle deníku Sport po napadení v bezvědomí. Incidenty řeší policie. Rozhodčí tvrdí, že oba případy nejspíš nemají s fotbalem nic společného.

Článek

Járu, který byl donedávna českou jedničkou na mezinárodní listině rozhodčích, zbili v listopadu v Plzni. "Dostal jsem po hubě, byl jsem v bezvědomí. Prostě mě přepadli a řeší to policie," řekl Sportu Jára, který se loni v říjnu postaral o skandál, když v duelu Ostravy s Mladou Boleslaví chybně vyloučil hostujícího Tomáše Sedláčka po jedné žluté kartě.

"Ale ten útok s tím neměl nic společného. Já ten útok nedávám do souvislosti ani s fotbalem, ani s tím, co se stalo Pavlovi," uvedl Jára.

Svazoví funkcionáři odmítají souvislost útoků s fotbalem

Královce zbili útočníci na začátku ledna před jeho firmou v Domažlicích, utrpěl otřes mozku a přeražení nosu. "Možná si mě s někým spletli," uvedl Královec, který stejně jako Jára tvrdí, že neví, proč se stal obětí násilí. Královec hrubě chyboval v prosincovém utkání Slavie s Mladou Boleslaví a komise rozhodčích mu následně zastavila činnost na šest zápasů.

Svazoví funkcionáři odmítají možnost, že by oba násilné útoky souvisely s fotbalem. "Ani při nejbujnější fantazii si nedokážu představit, proč by někdo dělal takovou věc, kdyby měla mít spojitost s fotbalem," řekl Sportu místopředseda ČMFS Vlastimil Košťál. Ve stejném duchu se vyjádřil šéf komise rozhodčích Luděk Macela. "Kde bychom to byli, kdyby někdo někoho nechal zbít kvůli fotbalu?" prohlásil.

Reklama

Související témata: