Hlavní obsah

Liberecký kouč si přeje klidné jaro a pohárový útok

Špatný start do fotbalové ligy pozměnil během několika málo měsíců ve Slovanu Liberec pohled na letošní sezónu a cíle v ní. Stejně jako v sousedním Jablonci místo útoku na poháry začali také pod Ještědem řešit sestupové problémy, a tak jedenácté místo před zimní přestávkou bylo nakonec bráno s povděkem. Pauzu proto strávili Severočeši především konsolidací kádru a také myšlenkami na klidnější jaro. Navíc podobně jako jejich jablonecký soused vyhlašují útok na vítězství v domácím poháru.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ladislav Škorpil

Článek

Trenér Ladislav Škorpil převzal tým na sestupových příčkách, ale do zimy stačil na nebezpečné pásmo získat čtyřbodový náskok, který mu dal klidnější a volnější mysl do zimy.

Také v Liberci se v zimě měnil kádr, i když spíše směrem ven - odešli mimo jiné Petrouš, Blažek, Hodúr a Brezinský, zatímco tým byl doplněn spíše mladými hráči, jako jsou Gecov či Vácha. Vrátili se také vlastní hráči z hostování, především pak útočník Radzinevičius.

Škorpil, který ještě loni vedl reprezentační jednadvacítku, však s mladými pracuje rád. "Navíc příchody a odchody často určuje především ten, kdo platí. My jsme zde od toho, abychom pracovali s tím, co je k dispozici, a já jsem spokojen. Třeba Radzinevičius má gólový grif a mohl by nám pomoci s větší produktivitou," řekl kouč při setkání s českými novináři během soustředění na Kypru, kde v neděli jeho svěřenci sehrají předposlední zápas proti Dněpropetrovsku.

S přípravou je trenér spokojený

S přípravou je zkušený trenér spokojený ještě víc. "Zatím nám vychází výborně, ale to asi tvrdí i další trenéři. Při pobytu v Čechách jsme střídali různá místa - vyjížděli jsme do hor, na třídenní cykly do Nymburka a pak vyrazili sem na Kypr, kde je to zaměřeno už více herně," vysvětloval Škorpil.

I jeho ale trápí zranění, protože ne zcela v pořádku jsou Frejlach, Robin Dejmek a Košťál, Lattmann dokonce kvůli podezření na boreliózu odcestoval z Kypru na vyšetření do Švýcarska.

Kouč si přesto nemyslí, že by na jaře mohly přijít znovu existenční problémy, ale psychicky je připraven na ledacos. "To jsem si už prošel ve federální lize, když jsme se s Hradcem Králové zachraňovali v posledním kole," naznačil kouč, že překvapit by se nenechal.

Spíše už ale přemýšlí, jak ještě vrátit Liberec do hry o pohárovou účast, což bylo v posledních letech takřka samozřejmostí. "Jsme ještě v poháru, kde budeme hrát s Třincem. Nesmíme to podcenit a pak můžeme myslet i na příjemnější chvíle," dal Škorpil najevo, že ve Slovanu by rádi do Evropy z druhé domácí soutěže.

V posledním duelu na Kypru se střetnou liberečtí fotbalisté v úterý s rumunskou Kluží, ve středu se vydá výprava na cestu do vlasti.

Reklama

Související témata: