Hlavní obsah

Fotbalisté Budějovic i Liberce v přípravě na Kypru prohráli

PRAHA

Fotbalisté Liberce prohráli ve třetím přípravném utkání na soustředění na Kypru 1:4 s ukrajinským Dněpropetrovskem. Jediný gól Severočechů vstřelil v první minutě útočník Jan Nezmar. Svůj první přípravný duel na Kypru prohráli také hráči Českých Budějovic. Se soupeřem pražské Slavie v základní skupině Ligy mistrů, rumunskou Steauou Bukurešť, prohráli Jihočeši 1:2.

Článek

Vstup do utkání s Dněpropetrovskem vyšel libereckým svěřencům trenéra Ladislava Škorpila náramně. Tomas Radzinevičius si to hned po rozehrání namířil k brance, vybojoval rohový kop a po něm se trefil Nezmar.

Ukrajinci odstartovali obrat v 21. minutě, kdy se trefil Rotan. Skóre ještě před přestávkou otočil Vorobej a krátce po startu druhé půle přidal třetí gól z penalty Nazarenko. O poslední gól se postaral v 60. minutě opět Vorobej. Slovan ještě mohl v závěru snížit, Košťál ale trefil po rohu hlavou jen tyč.

Ve středu čeká Slovan poslední zápas na Kypru, ve kterém se utkají s rumunskou Kluží.

Jihočeši podlehli Steauě

Budějovice nestačily v prvním přípravném utkání na Kypru na Steauu Bukurešť. Se soupeřem pražské Slavie v základní skupině Ligy mistrů prohráli Jihočeši 1:2, jedinou branku Dynama vstřelil v 73. minutě obránce Peroutka.

České Budějovice měly na Kypru sehrát úvodní zápas už ve čtvrtek, ale rumunský celek Vasluj duel odvolal. Se soustředěním ve Středomoří se svěřenci Františka Straky rozloučí v úterý utkáním s Levski Sofia.

Slovan Liberec - FC Dněpr Dněpropetrovsk 1:4 (1:2)
Branky: 1. Nezmar - 32. a 60. Vorobej, 21. Rotan, 49. Nazarenko z pen.
Sestava Liberce: Zlámal - Šinglár (60. Hudson), Holeňák, Košťál, Janů - Dočkal (46. Dohnálek), Bílek, Dort (81. Bejbl), Papoušek (81.Liška) - Nezmar (60. Robin Dejmek), Radzinevičius.
Dynamo České Budějovice - Steaua Bukurešť 1:2 (0:1)
Branky: 73. Peroutka - 33. Goian, 66. Jose Moreno.
Sestava Č. Budějovic: Kučera - Peroutka, Pivoňka, Hunal, Žižka - Plocek, Hílek, Vozábal, Šíma - Svátek, Mrkvička.

Reklama

Související témata: