Hlavní obsah

Teplice chtějí prohnat favority, vzdušné zámky si nestavějí

Karel Felt (Larnaka)Sport.czPrávo

Fotbalisté Teplic se do úterý připravují na jarní ligu v příjemném prostředí na Kypru. „Příprava je v pohodě. Počasí perfektní, kromě Benáta trénují všichni hráči naplno. Včetně Verbíře, který už je fit. V úterý je na programu poslední přípravné utkání se Steauou Bukurešť, v noci letí mužstvo domů. U toho nebudu, protože už jsem přešel k reprezentaci,“ řekl Právu teplický kouč Petr Rada.

Článek

Sestavu pro úvod jara má už v hlavě. „Měli jsme na marodce pět hráčů, ale do ligy bychom měli být kompletní. Samozřejmě pokud se nestane nic mimořádného,“ přál si trenér. Po odchodu kanonýra Fenina do Frankfurtu řeší otázku koncového hráče. „Samozřejmě, že Fenin bude chybět, ale máme v kádru pět útočníků a mezi nimi bychom měli najít nástupce,“ odmítl Rada obavy o chybějící góly.

„Z Turecka přišel na hostování Jun. Je to perfektní útočník, ale půl roku nehrál, takže dohání herní praxi. Ale je hodně zkušený a určitě bude platný. V přípravě se ukazuje velmi dobře. Máme tu mladíky Mareše a Smejkala, Heseka z Nitry a zůstal Smíšek. Je z čeho vybírat. Věřím tomu, že jeden z nich naváže gólově na Fenina. V přípravě jsme sice moc branek nedávali, ale bylo to dané i zraněními, převážně z umělé trávy,“ konstatoval trenér.

Teplice jsou v tabulce třetí, jen o skóre za Spartou, ale o pět bodů za Slavií. „My chceme hrát hlavně dobrý fotbal a vyvarovat se zbytečných ztrát hlavně doma. Chceme skončit v lize co nejvýš, hrát v pohárové Evropě a prohánět doma favority. Žádné vzdušné zámky si nestavíme. Uvidíme, jaké to bude na konci ligy,“ nastínil trochu tajemně teplické plány Petr Rada.

Reklama

Související témata: