Hlavní obsah

Radzinevičius sní o základní sestavě

Josef PešoutPrávo

Na podzim vstřelil litevský fotbalový útočník Tomas Radzinevičius při hostování za České Budějovice čtyři góly. Svými výkony si tak znovu řekl o návrat do kádru Liberce, kde se pokusí probojovat do základní sestavy.

Článek

„Na jihu Čech se mi líbilo i dařilo, ale jsem rád, že mě chtěl Liberec zpátky. Cítím větší šanci poté, co odešel Honza Blažek do Slavie. Určitě se o místo poperu,“ slíbil fotbalista, který v předešlé sezóně hostoval v Kladně.

„Během roku a půl jsem poznal českou ligu z různých pohledů. Už se cítím zkušenější,“ líčil Radzinevičius, který hodlá pomoci Slovanu k vylepšení jedenáctého místa v tabulce.

„S Budějovicemi jsme byli na podzim osmí, což je solidní úspěch. V Liberci je v silách mužstva posunout se výš a třeba i do první poloviny tabulky. Při soustředění na Kypru se ladí sestava pro jaro. Snažím se, abych byl mužstvu něco platný a aby se se mnou počítalo i pro ligu.“ V Liberci si dobře zvyká také po životní stránce. „Našel jsem si tady i českou přítelkyni a cítím se tu jako doma. Snažím se mluvit česky a už je to daleko lepší, než když jsem sem přišel,“ prozrazuje Radzinevičius.

Jaro bude pro něj důležité i vzhledem k reprezentačním ambicím. „Na podzim jsem byl s národním týmem Litvy na jedné akci ve Francii, ale do hry jsem se nedostal. Pokud by se mi dařilo v Liberci, jistě by přišla další reprezentační pozvánka,“ věří.

Reklama

Související témata: