Hlavní obsah

Na nový stadión v Edenu nainstalovali první sedačky

V novém Edenu jsou již nainstalovány první sedačky. Prvních pět set kusů připevnili technici v úterý. Stalo se tak přesně o rok později, co byl nainstalován první sloup stadiónu. „Začali jsme na východní tribuně, pokračovat budeme na severní a jižní a nakonec přijde na řadu západní, tedy hlavní tribuna,“ řekl v úterý Miroslav Pecen, zástupce společnosti SEDA Sport, dodavatele sedaček.

Článek

„Vzhledem k tomu, že nosné prvky jsou připevněné přímo do betonové tribuny, je opravdu velmi těžké je například vytrhnout nebo poničit,“ řekl Pecen na webových stránkách Slavie k otázce odolnosti nových sedaček.

Jako poslední se budou montovat místa v klubovém patře a před VIP boxy. Sedačky jsou červené, ve VIP sektorech šedivé, polstrované. Sedadla jsou sklopná, novinářská místa jsou navíc vybavena stolky.

V úterý krátce po třinácté hodině si byl sedačky prohlédnout slávistický záložník Vladimír Šmicer. Stejný typ sedaček, na kterých budou sedět diváci v Edenu, je nainstalován například v hledišti stadiónu v Gelsenkirchenu, domovském stánku Schalke 04.

Reklama

Související témata: