Hlavní obsah

Baník uplatnil opce na fotbalisty Čoupka s Metelkou

Záložník František Metelka a obránce Petr Čoupek dále zůstanou fotbalisty Baníku Ostrava. Slezský klub na oba hráče uplatnil opci a jejich kontrakty tím prodloužil do 30. června 2009.

Článek

O Metelku se v zimním přestupním termínu zajímal Viborg, ale dánský ligový klub nakonec jednání přerušil. Po odchodu útočníka Adama Varadiho do Plzně už zřejmě velké změny na soupisce Baníku nenastanou. Ostrava po posledním přípravném utkání s Dubnicí o víkendu rozhodne, jak bude užší kádr vypadat pro jarní část sezóny.

"Počkáme na příjezd pěti mladých reprezentantů, po utkání s Dubnicí si sedneme a uděláme kádr. Bavil jsem se o tom s trenérem Večeřou a ten by si přál mít dvacet hráčů a tři gólmany, ale ještě jsme se definitivně nerozhodli," řekl novinářům generální manažer Verner Lička.

Podle něj má šanci získat místo v prvoligové kabině i trio mladíků Mário Križan, Ondřej Ficek a Tomáš Vrťo, který by jako útočník mohl vydělat na odchodu Varadiho. "Všichni tři pracovali v přípravě opravdu výborně, zejména Vrťo má blízko do kádru," doplnil Lička.

Reklama

Související témata: