Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty znovu nenašli přemožitele, remizovali s Nitrou

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha remizovali ve středečním přípravném utkání na domácím stadiónu se slovenskou Nitrou 0:0. Český mistr tak nenašel v desátém zápase v řadě přemožitele. Nejblíže ke gólu měla v první půli střela Matušoviče, která skončila na tyči. Ve druhém poločase mohl skórovat Sivok, jeho hlavičku ale vytěsnil brankář Nitry Tomáš Tujvel.

Článek

V dresu pražského týmu nastoupil od začátku Tomáš Sivok, kterého trápily problémy s achillovkou. V základní sestavě čtvrtého týmu podzimní části slovenské Corgoň ligy vyběhla na trávník Axa Areny zlínská útočná posila Martin Bača.

Po nezáživných prvních minutách český mistr v patnácté minutě poprvé vážně ohrozil bránu Lukáše Hrošša. Jan Holenda využil své rychlosti a běžel sám na brankáře Nitry. Zezadu ho ale fauloval kapitán svěřenců Pavla Hapala Marián Ďatko. Z následného trestného kopu na hranici velkého vápna nastřelil tyč Miroslav Matušovič. Sedm minut nato spálil velkou příležitost Miroslav Slepička. Z pravé strany poslal míč do vápna Pavel Horváth, Hroššovi vypadl míč z rukavic. Osamocený sparťanský útočník nastřelil jen obránce stojícího na brankové čáře.

Na druhé straně vystrašil hlavičkou do boční sítě domácího brankáře Tomáše Grigara Róbert Semeník. Byla to ale ojedinělá akce týmu našeho východního souseda. Sparta přebírala taktovku zápasu. Několik stovek diváků tak mohlo do konce první půle zatleskat pohledným nůžkám Slepičky. Jeho pokus ale bez problémů lapil Hroššo.

Po změně stran vystrašil domácí fotbalisty brankář Grigar, který netrefil míč po malé domů od Tomáše Řepky. Situaci ale zvládl a následnou střelu chytil. Na druhé straně chybělo k radosti Holendovi po centru Matušoviče z levé strany jen několik centimetrů, které jej dělily od míče. V 57. minutě si největší šanci zápasu vypracovali hosté, když Semeník šel sám na Grigara, jenž proti němu vyběhl. Lob slovenského útočníka skončil nad brankou.

Přesně po půlhodině hry po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Sivok. Střelu reflexivním zákrokem chytil střídající brankář Tomáš Tujvel. V závěrečné patnáctiminutovce měli domácí herní převahu, kterou se jim však nepodařilo gólově vyjádřit, a tak se nakonec rozešli s Nitrou bez branek.

Poslední přípravné utkání sehrají sparťanští fotbalisté na domácím stadiónu v sobotu proti Rapidu Vídeň.

Přípravné utkání:
AC Sparta Praha - FC Nitra 0:0

Reklama

Související témata: