Hlavní obsah

Žižkov si v přípravě zastřílel, čtyřikrát se trefil Švancara

PRAHA

Po návratu ze soustředění na Kypru sehráli ve středu fotbalisté Viktorie Žižkov přípravný duel s divizním týmem Horních Měcholup. Na stadiónu v Xaverově, kde má aktuálně třináctý celek Gambrinus ligy své tréninkové centrum, vyhráli 7:0. Čtyřmi brankami se již v prvním poločase prezentoval Petr Švancara. Generálka na ligu čeká Viktorku v sobotu proti Hradci Králové.

Článek

Prvoligový tým mohl skórovat hned v první minutě, Kalod ale zblízka nevyužil Švancarovu nabídku po nedorozumění obránců divizního celku. Oba hráči si o několik minut později své role vyměnili a nejlepší žižkovský střelec v přípravě Petr Švancara otevřel skóre. Vzápětí se na druhé straně blýsknul parádním zákrokem gólman Oldřich Pařízek, když vyrazil hlavičkový pokus úplně volného soupeře.

Svůj druhý gól v zápase vstřelil Švancara po chytrém přiťuknutí Kučery patičkou. Hattrick mohl bývalý brněnský hráč uzavřít poté, co si jako s loutkami pohrál s dvojicí obránců. Následně však prudkou ranou orazítkoval pouze levou tyč branky. O chvíli později se ale už mohl opět radovat, když hlavou zakončil pěknou kombinaci na jeden dotek. Novic v týmu kouče Stanislava Grigy Zdeněk Koukal, který přišel v zimní přestávce z Teplic, zakončil následující akci ranou do břevna. Čtvrtého gólu dosáhl „žižkovský mercedes“ Švancara razantním proměněním pokutového kopu.

Po změně stran žižkovští hráči ubrali plyn, hra se vyrovnala a soupeř několikrát nepříjemně zazlobil. Během druhé půle se do hry dostaly další dvě zimní posily, argentinský stoper Mores a levonohý fotbalista z Vyšehradu Jaroslav Procházka, který se postavil na kraj obrany. Pátý gól favorita vsítil střídající hrotový hráč Radek Bukač, další čerstvý útočník na hřišti Róbert Demjan poté dvěma góly účet zápasu uzavřel na konečných 7:0 pro favorizovaný celek.

Nejprve prvenství v turnaji, poté cesta na Kypr 

Po triumfu na turnaji Fortuna Víkend šampiónů z počátku ledna sehrál Žižkov dvě přípravná utkání s týmy z nižších soutěží a vydal se na herní soustředění na Kypr. V českými kluby oblíbené destinaci čekalo po podzimu třináctý celek ligy dalších šest přípravných utkání, v nichž si Pražané připsali tři výhry, jednu remízu a dvě porážky.

Žižkov sehraje svůj první duel v jarní části Gambrinus ligy v neděli 17. února s Kladnem. Svěřenci trenéra Grigy začnou svůj druhý díl bojů o udržení prvoligové příslušnosti proti týmu, se kterým na podzim prohráli 2:3. Generálka na start ligy čeká pražskou Viktorii v sobotu 9. února proti druholigovému Hradci Králové.

FK Viktoria Žižkov - Horní Měcholupy 7:0 (4:0)
Branky Žižkova: Švancara 4, Demjan 2, Bukač.
Žižkov: Pařízek - Kučera, Labant, Kropík (Mores), Herve (J. Procházka) - Kušnír, T. Procházka (Besta), Tinga, Koukal - Kalod (Demjan), Švancara (Bukač).
Výsledky Žižkova v přípravných utkáních:
Soupeř:Výsledek:Branky:
Mladá Boleslav B0:0
Admira Praha6:0Švancara 3, Kalod 2, Kušnír
Farul Konstanca (Rum.)3:2Moughfire, Švancara, Kušnír
FC Gyenongnam (Kor.)0:1
Metalurgs Liepaja (Lot.)1:0Knobloch
FC Vasluj (Rum.)2:2Labant 2
Dinamo Bukurešť2:4Kalod, T. Procházka
FC M.E.A.P. (Kypr)1:0Švancara
Horní Měcholupy7:0Švancara 4, Demjan 2, Bukač

Reklama

Související témata: