Hlavní obsah

Fotbalová Slavia porazila v poslední přípravě Kladno

PRAHA

Fotbalisté pražské Slavie ve svém posledním přípravném zápase před ostrým startem proti anglickému Tottenhamu Hotspur v Poháru UEFA porazili Kladno 3:2. Pražané byli po celý zápas lepším týmem, ale nevyvarovali se chyb v defenzivě, které Kladno dokázalo trestat. Vítěznou branku vstřelil čtvrt hodiny před koncem střídající Toleski.

Článek

Do utkání vstoupili mnohem aktivněji sešívaní a vytvářeli si šance. Ve dvanácté  minutě zahrával rohový kop Černý, brankář kladna Kostolanský však jeho centr pouze vyrazil do zad z jednoho obránců a míč se následně dostal k volnému Latkovi. Jeho střela však prázdnou branku minula.

Další šance Pražanů přišla o pět minut později. Jarolímův centr z levé strany našel ve vápně Černého, ale než se nová posila Slavie dostala do zakončení, tak míč odkopl na roh Semerák. Sešívaní opět zahrozili ve 33. minutě, Střihavkova rána po zemi však minula vzdálenější tyč kladenské branky.

Vedení se tak ve 37. minutě překvapivě ujali hosté. Za obranu červenobílých se dostal Semerák a z dvaceti metrů vyslal na Vaniaka technickou střelu. Jeho oblouček zapadl přesně do slávistické branky. Vyrovnání přišlo čtyři minuty na to. Po rychlé akci po pravé straně dorážel střelu Marka Jarolíma do brány asi ze dvou metrů Stříhavka.

Střihavka vstřelil dvě branky

Po změně stran udeřili opět hosté. V 52. minutě unikl Kousal Latkovi a prostřelil gólmana Vaniaka. Z vedení se však Středočeši dlouho neradovali. Čtyři minuty po jejich brance unikl po levé straně výborně hrající Černý a centrem ve vápně našel Střihavku, který hlavou vstřelil svůj druhý gól.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu poslal Slavii poprvé do vedení Toleski, který krásnou technickou ranou obstřelil z hranice malého vápna brankáře Kostolanského. Další přesný zásah už fanoušci neviděli a tak Slavia zvítězila nad Kladnem 3:2.

Šilhavý věří, že Slavii dobře připravil na Tottenham

Trenér Kladna Jaroslav Šilhavý po zápase řekl: „Věřím, že jsme Slavii dostatečně připravili na Tottenham a že se jim podaří přes anglický celek projít. První půle byla z naší strany špatná, ve druhé jsme se zvedli a myslím, že remízu jsem si zasloužili.“

Domácí kouč Karel Jarolím se na tiskovou konferenci nedostavil. Jeho místo zaujal asistent Petr Vrabec. „Hlavní bylo, že jsme vyhráli. Dvakrát jsme dotahovali ztrátu a nakonec jsme vstřelili vítěznou branku. Ve druhém poločase po vystřídání nám už chyběla koncentrace,“ řekl k zápasu Vrabec.

Slavia Praha - Kladno 3:2 (1:1)
Branky: 41. a 56. Střihavka, 76. Toleski - 37. Semerák, 52. Kousal
Slavia: Vaniak - Gebreselassie, Latka (81. Šourek), Brabec (67. Belaid), Hubáček - Jaroslav Černý, Tavares (46. Volešák), Suchý, Marek Jarolím - Střihavka (67. Blažek), Ivana (46. Toleski).
Kladno: Kostolanský - Bartoš, Killar (68. Milan Černý) , Hochmeister, Krob - Vršajevič (46. Beneš), Brunclík (68. Rada), Zoubele (77. Holub), Szabo, Jablonský (77. Vincenc) - Semerák (46. Kousal).

Reklama

Související témata: