Hlavní obsah

Kapitánem Sparty na jaře bude Sivok

PRAHA

Kapitánem sparťanských fotbalistů v jarní sezoně se stal Tomáš Sivok, který v této roli nahradí Zdeňka Pospěcha, jenž přestoupil v lednu do Kodaně. V pátek o tom rozhodl trenér Michal Bílek a oznámil to hráčům. ČTK to řekl mluvčí klubu Jakub Otava. Sivok natáhne kapitánskou pásku českého mistra po roční odmlce, neboť ve stejné funkci působil už před odchodem do italského Udine.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Tomáš Sivok (uprostřed)

Článek

O tom, kdo bude kapitánem Sparty při čtrnáctikolovém snažení o setrvání na ligovém trůnu, se dosud jen spekulovalo. Situace je ztížena tím, že přirození vůdci tým vést oficiálně nemohou: Tomáš Řepka to má zakázáno od disciplinární komise a Pavel Horváth o tuto možnost přišel z rozhodnutí klubového vedení po svých výstřelcích v průběhu podzimu.

I kvůli tomu plnil roli kapitána v závěru podzimu Pospěch. Po jeho odchodu přicházeli v úvahu další zkušenější hráči jako Libor Došek, či Karol Kisel, u nich však není jasné, kdy se vrátí na hřiště. Sivok se nabízel jako staronový kapitán od svého návratu na půlročního hostování, o jeho znovuzvolení se pochybovalo pouze kvůli omezenému setrvání na Letné.

Sivokovým zástupcem bude Kisel

Trenér Bílek rozhodl o kapitánské funkci sám, bez volby, jak měl ve zvyku i ve svých předchozích působištích. "Jsem si jistý, že Tomáš Sivok je tím správným kapitánem pro Spartu. Je to vůdčí typ, silná osobnost a hecíř, který na sobě neustále vzorně pracuje. Je sice ve Spartě pouze na hostování, ale v tomto případě to nic neznamená, protože i po odchodu do Udinese zůstal sparťanem. Je to skutečný srdcař," řekl kouč.

Zástupcem kapitána bude Kisel, jak prozradil Sivok během on-line rozhovoru na sparťanském webu. "Já jsem přímo o kapitánskou pásku nestál, vždy jsem tady jen na půl roku. Bylo to ale přání trenéra a já se budu snažit dovést tým k titulu a co nejvíce pomoci Spartě. Je to pro mě čest," uvedl nový šéf sparťanské kabiny.

Čtyřiadvacetiletý hráč povede tým s páskou poprvé v sobotním přípravném duelu proti Rapidu Vídeň, který se bude hrát od 15:00 v Axa Areně.

Reklama

Související témata: