Hlavní obsah

Zlín pomýšlí na útok na páté místo

ZLÍN

S výrazně odlišnými cíli oproti loňsku vstoupí fotbalisté Tescomy Zlín do jarní části první ligy. Před rokem klub myslel pouze na záchranu, po slibném sedmém místě v první části této sezóny teď vedení uvažuje o útoku na páté místo v tabulce.

Článek

Dopomoci by k tomu měly i dvě nové posily z Brna, středopolař Petr Musil a útočník Milan Pacanda. Na druhé straně ale Zlín opustili z hráčů základního kádru obránce Vlastimil Vidlička, který přestoupil do Teplic, a tvořivý záložník Lukáš Opiela, jenž posílil Mladou Boleslav.

"Fotbal ve Zlíně jde nahoru a rozhodně nelze pokládat podzimní výsledky za strop našich možností. Naším cílem je zvýšit návštěvnost ligových zápasů a přiblížit se pátému místu," řekl na dnešní tiskové konferenci generální ředitel zlínského klubu Ladislav Valášek.

Trenér Pavel Hoftych opatrně upozornil, že k posunu v pořadí může dojít jen v případě mimořádně příznivých okolností. "Muselo by nám všechno vyjít. Budu spíše spokojen, když se nám podaří udržet podzimní sedmé místo. Na jaře sice hrajeme doma osm utkání, ale vesměs s týmy z horní poloviny tabulky. Naší nejlepší vizitkou bude, když začne na naše zápasy chodit více diváků," uvedl.

Těší se na jarní premiéru se Spartou

Zlín na rozdíl od většiny prvoligových týmů dal přednost zimní přípravě v domácích podmínkách. Hoftych nechtěl chystat mužstvo na kvalitních terénech, protože jej v prvních čtyřech jarních kolech čekají utkání na nevyhřívaných trávnících. "Proto bylo z mého pohledu lepší si zvyknout na podmínky, které nás budou nyní v lize čekat," vysvětlil trenér.

Ve Zlíně se už všechno točí kolem jarní premiéry. V ní domácí Tescoma přivítá Spartu Praha, které se dlouhodobě ve Zlíně nedaří. "Pro naše hráče bude tento zápas velkou motivací, těšíme se na něj. V případě stoprocentního nasazení můžeme uspět. Kvalita našeho týmu stoupla," řekl Hoftych. Jeho celek se v sobotní generálce utká s HFK Olomouc a kouč očekává, že na zápas dorazí skauti Sparty monitorovat zlínskou hru. "Asi jim toho mnoho nepředvedeme, sestavu na ligu i různé varianty jsme si už vyzkoušeli v jiných přípravných zápasech. Před ligovou premiérou už mám z devadesáti procent jasno o sestavě," poznamenal Hoftych.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články